Last news in Fakti

2 Ноември, 2013 09:11 2 531 1

Двама убити пред офис на Златна зора в Атина

  • атина-
  • златна зора-
  • атентат

Нападението става дни след като партийни членове, сред които и лидерът на Златна зора Николаос Михалолякос, бяха арестувани

Двама члена на крайно-дясната партия в Гърция Златна зора са били убити, а трети е бил ранен при стрелба, предаде в. „Вима“.

Инцидентът е станал пред офис на партията в атинско предградие Неос Ираклиос, уточнява в. „Етнос“. Убитите се на възраст 22 и 27 години и са работели като охранители. Те били на смяна, когато край тях минал мотор с двама души, които открили стрелба по сградата.

Раненият, мъж на 29 години, е откаран в близка болница. Според различни източници на мястото на стрелбата са намерени между 12 и 15 гилзи от 9 мм. оръжие. От полицията потвърдиха, че в квартала е намерен изоставен мотор Yamaha. Смята се, че той е изоставен от нападателите, които са избягали с друго превозно средство. Гилзите и моторът са предадени за изследване в криминалистичните лаборатории.

Нападението става дни след като партийни членове, сред които и лидерът на Златна зора Николаос Михалолякос, бяха арестувани. Срещу тях беше повдигнато обвинение за формиране на криминална организация.

До арестите се стигна след като членове на крайно-дясната партия убиха известен с левите си възгледи рапър Павлос Фисас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Кимонов

    1 0 Отговор
    Ето ви една бяла държава, в която се стрелят по ПОЛИТИЧЕСКИ причини!
    А при нас- два цигански клана от Долна Баня с автоматично оръжие делят контрола върху незаконното изсичане...
Новини по държави: