Last news in Fakti

25 Септември, 2013 09:15 2 510 0

В Гърция набира сила скандала за убийството на рапъра Фисас

  • павлос фисас-
  • гърция-
  • златна зора
В Гърция набира сила скандала за убийството на рапъра Фисас - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Гърция арестуваха полицай, който работил като охранител на депутата от „Златна зора“ Костас Барбарусис, предаде Би Би Си.

Задържането на служителя на реда станало след серия от обиски в офисите и централата на националистическата партия.

Междувременно стана известно, че четирима активисти на партията са били осъдени от съд в Солун на лишаване от свобода за срок от 6 до 10 месеца по обвинение за незаконно притежание на оръжие, уточнява в. "Катимерини".

Те били задържани при обиски в местни партийни офиси.

Гърция е разтърсена от набиращата сила скандал, избухнал след като известния с левите си убеждения Павлос Фисас беше убит на 18 септември.

Други петима члена на „Златна зора“ се очакват да бъдат обвинени за съучастие в убийството на рапъра. Тяхното участие излязло на бял свят след като полицията проверила разговорите по мобилния телефон на извършителя на убийството Йоргос Рупакияс, уточнява в. "Вима".

След разкритията в пресата за близките отношения с полицията на крайно-дясната партия и участието ѝ в престъпленията на неонацистите, бяха уволнени редица шефове на отдели в полицията. Очевидци разказаха пред медиите, че вечерта на 18 септември силите на реда са наблюдавали безучастно как 50-тина члена нападат и бият компанията на Павлос Фисас, която гледала мач в кафене в Атина, припомня в. "Та Неа".

Прокуратурата разглежда искане за признаване на партията "Златна зора" престъпна организация и обявяването й за противозаконна.

През последните месеци членове на леви организации като Комунистическата партия и коалицията Сириза от симпатизанти на „Златна зора“.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: