Last news in Fakti

14 Август, 2023 07:15 1 689 2

Температурен рекорд: Над 50 градуса в Мароко

  • мароко-
  • температури-
  • рекорд-
  • национален-
  • градуси

Предишният национален рекорд беше 49,9 градуса по Целзий, регистриран на 13 юли тази година

Температурен рекорд: Над 50 градуса в Мароко - 1
Източник: Shutterstock

В неделя метеорологичните служби на Мароко потвърдиха, че тази седмица в страната е поставен нов температурен рекорд, съобщиха френскоезични медии.

Според тях миналия петък въздухът се е затоплил до 50,4 градуса по Целзий в метеорологична станция в Агадир в южната част на Мароко. Отбелязва се, че за първи път в историята на метеорологичните наблюдения в страната температурата надхвърля 50 градуса, цитира news.bg.

Предишният национален рекорд беше 49,9 градуса по Целзий, регистриран на 13 юли тази година в град Смара.

По-рано Службата на ЕС за климатичните промени "Коперник" съобщи, че юли тази година е бил най-горещият месец в много части на света по отношение на средната температура, регистрирана някога.

Температурите са били средно с 0,33 градуса по Целзий по-високи от юли 2019 г., който се считаше за най-горещия в историята до това лято.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смел Гибсо

    2 0 Отговор
    Повече от половин живот седиш в стаята си на хладничко и тъмничко и чакаш жегите да отминат. Затова като безумни пълзят към Европа.....
  • 2 Отшелника

    0 5 Отговор
    След някоя година тия 50 градуса ще дойдат и у нас, а там де е било 50 ще стане 60 градуса! Капиталистическия свят съсипа планетата!