17 Август, 2023 15:52 1 386 3

Швеция повишава степента на опасност от терористична заплаха

  • швеция-
  • заплаха-
  • степен-
  • тероризъм

От 3-та на 4-та степен

Швеция повишава степента на опасност от терористична заплаха - 1
Източник: Shutterstock

Шведската служба за сигурност (СЕПО) ще повиши нивото на терористична заплаха от 3-та на 4-та степен, съобщи вестник "Дагенс нюхетер", цитирайки неназовани източници, предаде "Ройтерс".

Според изявление на СЕПО, цитирано от вестника, днес ще се проведе пресконференция относно националната сигурност. Въпреки това, Шведската служба за сигурност все още не е коментирала официално на искането на Ройтерс.

Последно в Швеция и Дания се състояха протести, по време на които бяха изгаряни или повреждани копия на Корана от антиислямски активисти. Този вид дейности предизвика възмущение в мюсюлманските държави и загриженост за възможни нападения в тези страни, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    1 6 Отговор
    Нормално. Все пак турците не са от най-интелигентните и цивилизовани нации, пък за останалите мюсюлмани това важи в още по-голяма степен.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Събуди се

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Не става въпрос за интелигентност !

    Това е явна провокация към мюсюлманите и създаване на излишни проблеми .
    Заради 3-4 откачалки може да пострадат невинни хора. И ако Швеция и Дания се смятат за нормални цивилизовани държави, при терористични действия, и ако случайно загинат хора, то тези, които са толкова смели трябва да им се потърси наказателна отговорност наравно с терористите, като наказание Х 2 пъти !!!
Новини по държави: