Last news in Fakti

23 Август, 2023 22:44 3 960 4

Уволниха полицейски началници след катастрофа, при която дрогиран шофьор уби двама младежи

  • полиция-
  • констанца-
  • румъния-
  • катастрофа-
  • полицаи

Двама младежи загинаха, а трима бяха ранени в събота сутринта, след като 19-годишен шофьор се вряза в група пешеходци

Уволниха полицейски началници след катастрофа, при която дрогиран шофьор уби двама младежи - 1
Снимка: Shutterstock

Четирима полицейски началници в румънския окръг Констанца са освободени от длъжност след разследване, поискано от министерството на вътрешните работи във връзка с катастрофа, при която 19-годишен шофьор уби двама души и рани трима след употреба на наркотици, съобщава Аджерпрес, предаде БТА.

Говорителят на министерството Едуард Йонеску уточни, че са уволнени заместник-директорът на Окръжната полиция в Констанца, началникът на Пътната служба в Констанца, началникът на Градската полиция в Мангалия и началникът на Полицейската служба във Вама Веке.

Той добави, че са установени "аспекти от наказателен характер" по отношение на трима полицейски служители, участвали в процедурите по проверка, контрол и предприемане на законови мерки спрямо водача, причинил смъртоносната катастрофа.

Двама младежи загинаха, а трима бяха ранени в събота сутринта, след като 19-годишен шофьор се вряза в група пешеходци, движещи се по платното, в района на село Дой май, окръг Констанца. След катастрофата шофьорът е избягал от местопроизшествието, но скоро след това бил заловен от полицаите, които установили, че е употребил три вида наркотици.

Според румънските медии часове преди трагедията младежът бил задържан от полицаите, които при проверка открили наркотици в автомобила му. След това той бил освободен, като бил тестван само за употреба на алкохол, но не и за употреба на наркотици.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шопо

    4 2 Отговор
    На някой му харесва всички нарушители да са наркомани, но не е така само три процента от катастрофите са причинени от пияни или дрогирани шофьори.

    Коментиран от #2

  • 2 Гордостта на Тара

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Шопо":

    Не е така за 50% но затова си има причина трябва да има работа за всеки както се казва див селски капитализъм
  • 3 леко съмнителна статия …

    0 0 Отговор
    странна работа тук ако ти намерят наркотици венага ти слагат прангите дават ти теста и към ареста… само незам тези началнижинв констанца защо вардят по улиците а не си стоят както нашите бейове по кабинетите?
  • 4 Разбирач

    0 0 Отговор
    Румънците имат същите проблеми, кано нас. Означава, че Москва си разиграва коня, и там. Тя нямаше да го прави, ако хората не бяха прости.
Новини по държави: