Last news in Fakti

9 Август, 2023 13:41 3 960 4

Полицията неволно разкри имената на всички свои служители

  • полиция-
  • северна ирландия-
  • полицаи-
  • данни-
  • имена

Информацията беше публично достъпна

Полицията неволно разкри имената на всички свои служители - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Полицията в Северна Ирландия е разпространила неволно вчера имената и местоработата на всички свои служители. Тя отбеляза, че това поражда сериозна загриженост за служителите, които често стават мишена на екстремистки групи, предаде Ройтерс, съобщи БТА.

Фамилните имена, инициалите, местоработата и отдела на всеки са включени погрешно в отговор на искане за свобода на информация. Информацията беше публично достъпна на уебсайта на заявителя за около два часа и половина, преди полицията на Северна Ирландия да съобщи, че е била премахната. Към момента няма нищо, което да подсказва за някакви незабавни опасения за сигурността на хората, заяви на пресконференция помощник-главният полицейски инспектор Крис Тод.

Данните на служителите обаче са особено чувствителни в Северна Ирландия, тъй като много от тях "полагат големи усилия и правят всичко възможно, за да защитят самоличността и ролята си на полицаи", гласи изявление на представителния орган на служителите на реда Полицейска федерация на Северна Ирландия. "Тя [информацията] е ограничена само до фамилното име и инициала, но и това ще представлява значителна загриженост за много от моите колеги, знам това, и ние ще гарантираме, че ще направим всичко възможно да смекчим всички установени рискове за сигурността", каза Тод.

Британското контраразузнаване МИ5 повиши нивото на заплаха от "вътрешен тероризъм" в Северна Ирландия на "тежко" (което означава, че атаката е много вероятна), след като офицер, който в онзи момент не бил на работа, беше тежко ранен през февруари след нападение с оръжие от страна на новата ИРА, една от малките екстремистки групировки, които са против мира. Въпреки че мирното споразумение от 1998 г. до голяма степен сложи край на три десетилетия сектантското насилие в Северна Ирландия, полицейските служители все още са обект на спорадични нападения от страна на дисидентски групи, които извършват бомбени нападения и атаки с огнестрелно оръжие, посочва Ройтерс.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ало, ало

    3 0 Отговор
    Веско Маринов да запише хита "родната полиция ни пази" и на английски! 😂
  • 2 Летописец

    2 0 Отговор
    Поне са ги направили от некадърност , а не са умишлено предатели , като нашите от СДС ." Оня списък" с имената на всички български разузнавачи (българи и чужденци) , бе умишлено занесен и предаден от синия Стоян Ганев в турското посолство в София . Да си правят сметка в чужбина , ще изпитват ли симпатии към България , и ще работят ли за българското разузнаване .
  • 3 ЛупенЕС

    0 0 Отговор
    Селекцията на лумпените мина много отдавна и сега всички на назначение на управленчески постове - справка ЕС бюрокрацията, която се чуди как да задуши собствените си граждани
  • 4 От страни

    0 0 Отговор
    Тия забравят куфарчета с разузнавателна информация по спирките и флашки с топсикрет по библиотеките вие ми приказвате за некви полицаи - кучета ги яли на кой му требват техните имена?
    Агента 007 в гроба реве с крокодилски сълзи....
Новини по държави: