Last news in Fakti

1 Септември, 2023 05:42 772 5

Крайнодесен лидер получи 15 години затвор за нападението срещу Капитолия

  • сащ-
  • съд-
  • капитолия-
  • нападение

Зак Реп, председател на филаделфийския клон на "Горди момчета", подстрекавал агресията

Крайнодесен лидер получи 15 години затвор за нападението срещу Капитолия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Зак Рел, председател на филаделфийския клон на крайнодясната организация "Горди момчета", беше осъден вчера на 15 години федерален затвор за ролята си в подстрекаването на нападението срещу Капитолия на САЩ на 6 януари 2021 г., предаде ДПА.

Наказанието бе произнесено в края на двучасово изслушване във Вашингтон. То е наполовина по-малко от исканите от прокурорите три десетилетия затвор за това, което те определиха като "опит да се промени ходът на американската история" и да се наложи волята им със сила.

Едва сдържайки сълзите си, Рел определи 6 януари като "подъл ден", извини се на семейството си и каза, че се отказва от всякакво участие в политиката в бъдеще. "Свърших с всичко това", каза той на съдията. "Приключих с политиката. Край с разпространяването на лъжи в полза на други хора, на които не им пука за мен", каза той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ха ха

    7 1 Отговор
    Глобалистите не си играят. Власт е това.
  • 3 Нормално

    7 2 Отговор
    ""Свърших с всичко това", каза той на съдията. "Приключих с политиката. Край с разпространяването на лъжи в полза на други хора, на които не им пука за мен"

    Байдън също щеше да каже това ако го осъдят на 15 години заедно със синчето му. И щяха и те сълзички да пуснат.

    Впрочем отнася се също и за журналистите!
  • 4 Тръмп ще го извади

    5 0 Отговор
    от затвора след година!
  • 5 Демократ

    4 4 Отговор
    Така действа демокрацията- с върховенство на закона. В България подстрекателя към насилие от трибуната на Парламента копейкин не го застига нито Конституцията, нито наказателния закон, той си действа безнаказано. Дано не стане късно и бъде спрян.