2 Септември, 2023 19:54 1 124 11

Комисар Джентилони е уверен, че Европейският съюз може да избегне рецесията

  • паоло джентилони-
  • европейски съюз-
  • рецесия

Според него се наблюдава само забавяне на икономическия растеж, което се дължи на стремежа на Евросъюза да постигне енергийна независимост

Комисар Джентилони е уверен, че Европейският съюз може да избегне рецесията - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Еврокомисарят за икономиката Паоло Джентилони смята, че Европейският съюз може да избегне рецесията. Пред американската телевизия CNBC Джентилони заяви, че се наблюдава само забавяне на икономическия растеж, което, според него, се дължи на стремежа на Евросъюза да постигне енергийна независимост, съобщават от БНР:

"Забавянето започна през последната четвърт на 2022 г. и продължава, но не можем да говорим за рецесия. Смятам, че можем да я избегнем и вече го правим. През втората половина на тази година имаме ограничен ръст, а не рецесия".

Очаква се Европейската комисия да публикува новите си икономически прогнози на 11 септември.

По последни данни обаче активността на европейския бизнес през август е достигнала най-ниското си ниво за последните три години, а инфлацията се запазва на ниво над 5 процента средно за ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕВРОФЕН

    24 2 Отговор
    С такива евро корифеи като тоя рецесията е повече от сигурна. Хамериканците събуха гащите на Европа.
  • 2 Иван

    14 0 Отговор
    То по снимката си личи каква Рецесия ни чака!
  • 3 Може, да

    8 0 Отговор
    Като лидерите на либерасткоДЕМОНОкратичната диктатура бъдат наредени по площадите....
  • 4 Сатана Z

    5 1 Отговор
    Процесът за постигане на енергийна независимост от Евро Райха ще бъде дълъг и мъчителен докато не се деиндустриализира Германия и се закрият всички конкурентни на САЩ производства.Маркс го е предрекъл в "Капитала"
  • 5 Колхоз на субсидии

    8 0 Отговор
    ЕС е точно като СССР преди сто години, само вместо комунистическата идеология има някаква неолиберална финансвоикономическа доктрина и разбира се джендър пропаганда.

    Коментиран от #7, #10

  • 6 Сандо

    5 1 Отговор
    Процесите в икономиката изобщо не се влияят от убежденията на този комисар.Най-добре е да сменят критериите за рецесия,както направиха в САЩ.
  • 7 Сандо

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Колхоз на субсидии":

    Какво имаш предвид като правеш това сравнение?Най-малко европата сега не излиза от Първата световна война и последваща Гражданска война с международна интервенция.Сравнението ти е несъстоятелно.

    Коментиран от #8

  • 8 ЕСсср

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Сандо":

    Като приключи "войната в Украйна", ще разбереш.
  • 9 Бежанец

    2 0 Отговор
    Тези когато видя пръскам одеколон,голяма крадлива смрад
  • 10 Гошо

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Колхоз на субсидии":

    Има ама доста разлика Най малкото Европа не е била нито във война нито в граждански междуособици най малко пък чужда интервенция/ако не броим бежанците де/ и с изостанала индустрия ,като преди 100г е била Съветска Русия Тъкмо обратното ,ама беше, да беше, сега обаче не е, ама стана Европа пропадна и продължава
  • 11 Великия хегемон

    2 0 Отговор
    САЩ не иска силна Европа и направи всичко,за да го постигне. Европа обедня, може и да не е в рецесия, но не е и това което беше. След като за всичко иска разрешение от САЩ и той и казва какво да прави, тя обедня най вече откъм мозъци. Те първа предстой да гледаме накъде се е запътила, лицемерната,коромпфирана и бедна Европа. На първа място я чакат множество граждански войни.
Новини по държави: