Last news in Fakti

7 Септември, 2023 17:43 1 087 4

Осем са загиналите поради наводненията в Северозападна Турция

  • турция-
  • истанбул-
  • жертви-
  • наводнения

Две от жертвите са от Истанбул

Осем са загиналите поради наводненията в Северозападна Турция - 1
Източник: БГНЕС

Наводненията в Северозападна Турция са причинили загубата на осем човешки живота, като две от жертвите са от Истанбул, а останалите шестима са от окръг Къркларели, граничещ с България, предаде БТА.

Материалните щети са огромни, като оценките сочат, че са засегнати над 1750 жилищни сгради и офиси. Турската метеорологична служба предупреждава за очаквани нови проливни дъждове в няколко окръзи в западните и северните райони на страната.

Ситуацията остава сериозна, и непрекъснатите дъждове могат да продължат да предизвикват наводнения. Спасителните и възстановителни усилия продължават, за да се справи страната с последиците от бедствието.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    3 0 Отговор
    В многомилионен град жертвите са 8.
    Около Мичурин 20 хиляди 4 жертви.
    Как така .......

    Коментиран от #2

  • 2 Ганьо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Град, колкото 4 Българии по-точно...
  • 3 Боклук

    3 0 Отговор
    Турция ще обяви 7 дневен траур,все пак жертвите са повече от нашите
  • 4 85 милионна Турция 8 жертви

    2 0 Отговор
    В 5 милиона България 4 жертви. В Турция плачат хората с единствени жилища а в България хотелиери не направили застраховка. Без коментар.
Новини по държави: