Last news in Fakti

14 Септември, 2023 10:18 1 023 13

Южна Корея дълбоко загрижена след срещата между Путин и Ким Чен-ун

  • южна корея-
  • русия-
  • путин-
  • ким чен-ун-
  • военна-
  • сделка

Министърът на обединението на страната Ким Юнг-хо твърди, че Русия и КНДР изглежда се стремят към "някаква военна сделка“

Южна Корея дълбоко загрижена след срещата между Путин и Ким Чен-ун - 1
Източник: БГНЕС

Южна Корея изрази "дълбока загриженост“ относно възможното военно сътрудничество между Пхенян и Москва след срещата на лидерите на двете страни - Ким Чен-ун и Владимир Путин в космически център в Русия, отбелязва американският телевизионен канал CNN.

Министърът на обединението на Южна Корея Ким Юнг-хо твърди, че двете страни изглежда се стремят към "някаква военна сделка“. В тази връзка той припомни неотдавнашните посещения на Ким Чен-ун в заводи за боеприпаси в Северна Корея и визитата му в Русия заедно с високопоставени военни.

Министърът на обединението в правителството на Сеул също се позова на неотдавнашното посещение на руския министър на отбраната Сергей Шойгу в Пхенян и предложението на Москва да подкрепи Пхенян в развитието на сателитната технология.

Коментарите идват, след като американски служители предупредиха, че Путин може да използва срещата на върха със севернокорейския лидер, за да си осигури доставки на оръжия и обяви, че преговорите между двете страни за оръжия "активно напредват“.

"Не мога да не съм дълбоко загрижен за военното сътрудничество и оръжейната сделка“, призна Ким Юнг-хо.

Министърът призова Пхенян и Москва да спрат "незаконните действия“, които биха довели двете страни до "изолация и регресия“, и да спазват международните норми, включително резолюциите на Съвета за сигурност на ООН.

Той предупреди, че Северна Корея ще се сблъска с "по-силен отговор“ от Южна Корея, САЩ и Япония, "колкото повече се придържа към своето ядрено развитие“.

Говорителят на южнокорейското военно ведомство на свой ред заяви, че министерството следи "отблизо“ ситуацията на фона на спекулациите, че Северна Корея и Русия може да проведат съвместни военни учения в бъдеще.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анализатор

    8 23 Отговор
    Много е лошо да събереш двама идиоти на едно и също място по едно и също време...

    Коментиран от #3

  • 2 Мефистофел

    25 3 Отговор
    На такива дежурни фрази се наслушахме още преди срещата. Тогава Блинкен бълваше гръм и мълнии, без да има релно влияние на събитията. Сега се включиха и лакеите от Южна Корея. Създава се илюзия за масовост. Резултатът и той илюзорен.
  • 3 Констататор

    29 3 Отговор

    До коментар #1 от "Анализатор":

    Двама идиоти е едно, но като се съберат много алчни идиоти (Ес и Фащ), става лошо.
  • 4 Хахаха

    27 4 Отговор
    Започна се хахаха аз не разбирам за какво се притесняват то нали Русия няма никакви технологии а западните са топ ноч би трябвало да няма никакво значение за ю. Корея те имат американски технологии а какво може Русия да даде на с.корея лопатки???
  • 5 Радиатор

    22 4 Отговор
    Щом Украйна може да получава оръжейни инжекции, защо да не може и Русия. Дано само този път да ги използва както трябва, защото две години се лигавиха и се лишиха от стратегическо оръжие. Искам Урсула да реве с крокодилски сълзи.

    Коментиран от #7

  • 6 ПУТИН КЛЕКНА ПРЕД КИМ

    3 15 Отговор
    За оръжия......
  • 7 ВЕЛИКАТА РУСИЯ

    3 14 Отговор

    До коментар #5 от "Радиатор":

    Проси оръжия........СМЕХ, СМЕХ......голем
  • 8 Мдааа

    11 2 Отговор
    Съединението прави силата, нема да се плашите! Ким ще ви освободи от американците и ще бъдете голяма държава!
  • 9 Тия се хвалят

    13 2 Отговор
    че Япония и Сащ били зад гърба им. Пък зад гърба на Ким са Русия и Китай. Освен това, следващата ракета на Северна Корея ще е с доста по далечен обсег, Южна Корея и Япония да бъдат сигурни в това.
  • 10 Гост

    14 2 Отговор
    Хм, страшничко е. Ядрения ще стане още по ядрен. Ми да не го дразнят щото не е здравословно.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Венера

    2 0 Отговор
    Случи ли се нещо на Кимчо, Южна Корея, Япония и ФАЩ отиват при Свети Петър. Завинаги.
Новини по държави: