Last news in Fakti

16 Септември, 2023 13:10 6 856 17

Осъдха лечител на 118 години затвор

  • бразилия-
  • присъда-
  • лечител

Над 300 жени го обвиниха в изнасилвания

Осъдха лечител на 118 години затвор - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Бразилският лечител и медиум Жоао Де Деуш бе осъден на над 118 години затвор за изнасилвания, предаде Франс прес.

Истинското име на Жоао де Деуш е Жоао Тейшейра де Фария. Той беше съден по три дела и получи общо присъда от 118 години, 6 месеца и 15 дни лишаване от свобода заради изнасилвания, уточнява БТА.

Престъпленията са били извършени в периода 2010- 2017 г. Лечителят е извършил посегателствата по време на консултации в храма, който той основал в Абадиания, на около 100 километра от столицата на Бразилия.

Жоао де Деуш бе арестуван през декември 2018 г.

81-гозишният лечител и медиум казва, че е невинен. Той ще трябва да плати също така и обезщетения до 100 000 реала (19 250 евро) на жертвите.

Жоао де Деуш си спечели световна слава, когато през 2012 г. прие в храма си американската телевизионна водеща Опра Уинфри.

После изпадна в немилост, след като над 300 жени го обвиниха в края на 2018 г. в принудителна сексуални действия по време на спиритически сеанси в храма му, в който той е приемал по около 10 000 души на месец.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 5 Отговор
    а вБГ кога ще имаме Истинско Правосъдие

    Коментиран от #6

  • 2 въпросче

    6 4 Отговор
    Този има ли фасадна сглобка?
  • 3 бушприт

    20 3 Отговор
    Нали си имате кривосъдие? За убийство ти дават условна,пущат те вкъщи веднага,свалят ти с 1 милион лева задълженията за кражби,слагат ти гривна и пак си си у вас. Кеф на буци! Ако си убиец с чуждо гражданство,дават ти възможност да се прибереш в чуждата държава. И те така,ИТ.Н.
  • 4 тиквенсониада

    15 3 Отговор
    Тези явно са по-напред от нас в демокрацията и справедливостта ! Щом Простака ТИКВА още е на свобода , а ШАЙКАТА му продължава да вилнее , значи сме под дъното !
  • 5 Соваж бейби

    6 4 Отговор
    Ами защо такива марабута ,врачки,медиуми не се забрани с закон?Този е насилвал а колко магия е направил на други хора и проклятие няма данни.И какво са правили всички тези жени там?заслужили са си го -трябва да си много злобен и глупав да търсиш услуга от такъв човек ,те с там с мотив нещо да направи на друг човек против волята им.Тях няма ли да накажат с закон?

    Коментиран от #11

  • 6 АУУУУУ

    6 5 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    АКО ИМА ИСТИНСКО ПРАВОСЪДИЕ. ..ТИ ТРЯБВА ДА СИ ОСЪДЕН ЗА РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ФАЛШИВИ НОВИНИ И РАШИСТКА ПРОПАГАНДА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Коментиран от #10

  • 7 Дякон Унуфрий Араллампиев

    9 4 Отговор
    А наш Кире шарлатанина кога
  • 8 Роза

    13 1 Отговор
    Този на млади години си е правил кефа,а сега на старини какво му пука ,че ще умре в затвора?!Човек не може да живее вечно!Поне,когато е бил млад,се е насладил на живота!Той просто се е възползвал от глупостта и суеверието на жените,които са имали нещастието да му повярват!Нали и при нас имаше преди години един такъв-екстрасенса Деси ,който уж лекувал младите жени,а ги опипвал навсякъде!Спомняте ли си го?
  • 9 Реалист1

    9 2 Отговор
    Струва ми се, че е станал неудобен на фармацефтичната мафия и е бил натопен.
    Не е първия. Така си отиде и John McAfee. Беше започнал да произвежда антибиотици на растителна основа, не синтетичните на Биг Фарма.
  • 10 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "АУУУУУ":

    Нямаш Елементарно Възпитание АГАТа Кристи 007 АГЕНТ
  • 11 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Соваж бейби":

    от Божия Закон Никои Нее и Не Може Да Избяга а Има и една Песен на Руши Видинлиев ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА

    Коментиран от #12

  • 12 Соваж бейби

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Не са хубави такива хора,те не помагат това си е чисто вещерство не знам как да го кажа на български.Голяма част от лечителите са измамници ,друга част има енергия помага с билки факт е нещо сходно с екзорсизъм ако си атакуван от проклятие или зла сила,или обладване на де... дълго е за писане например като тибецките лами познава билките и ти чисти чакрите медитираш..Ако маш рак е нужен доктор и химеотерапия после ти помага ламата да речем психически да се бориш но не изцяло а с доктор.Или други болести ?!Бог ти праща накзание или теглиш кармата на родители страдаш от нещо ако докторите не може медиум или икона не помага просто си роден с такава мисия да си болен и страдаш може и предишни грехове в минал живот и получаваш шанс с нов но тъжен живот така си измиваш греха няма исусовци ,спасители и темподобни това са глупости

    Коментиран от #13

  • 13 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Соваж бейби":

    Факт е а Вие какво работите госпожо
    и да Ви Попитам понеже съм с инсулт това Божие Наказание Лие госпожо Соваж Бейби

    Коментиран от #15

  • 14 1122

    3 0 Отговор
    Докато има балами,ще има и тарикати да се възползват от тях.
  • 15 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #13 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Няма префектни хора с здраве на 100 %.Всеки има по някой си проблем ако не е видимо ,тежка болест то злоба ,зависта засилва шанса за отключване на болести защото се гризеш от вътре ,с главата проблем ,депресия,алчност ,зависимост от алкохол,цигари...Като растенията например от една шепа семена някой излизат по хилави ,няма хубав цвят или изобщо не покълва..Техниката как е един телевизор,пералня... в началото работи после викаш майстор нещо да смени за да работи но идва момент и на боклука когато съвсем се разпадне не търсиш медиум или с молитва и икони развалена пералня да тръгне нали?Това е моята идеология моите схващания за живота,не я налагам на никой просто ме попита.

    Коментиран от #16

  • 16 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Соваж бейби":

    Благодаря но защо ме подиграва Ник СТАМАТ МАГАРЕТ О Детенце РазкритСАМО ПИТАМ Любопитен ХУМАТА АГАТа Кристи 0007 АГЕНТ Шано и други какво съм им направил
    госпожо

    Коментиран от #17

  • 17 Соваж бейби

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Живота е много ироничен и пълен с изненади ,често лоши за бодливите крави нали знаеш лафа .Сигурно са наказани с нещо си ако не те децата им ,това е една от кармата която се връща за нещастие често това което най много обича детето си.Само глупав човек би се подиграл на болен човечец или в затруднено положение,иронията че няма гаранция за нищо днес може да си милионер утре да си клошар има такива случаи с звзди в спорта в киното,манекенки.Иронията също е болест чрез която човек си привлича бъдеща присъда да му дойде на главата,по наблюдения гледам ,слушам хората ,познати и с времето им идва на главата даже и по лошо.Пак лични мои изводи за живота може и да не съм права не знам.
Новини по държави: