Last news in Fakti

18 Септември, 2023 08:14 559 0

17 души загинаха в Демократична република Конго при свлачище

  • конго-
  • свлачище-
  • дъждове-
  • загинали

Поради проливните дъждове

17 души загинаха в Демократична република Конго при свлачище - 1
Източник: Shutterstock

Проливни дъждове в северозападната част на Демократична република Конго предизвикаха свлачище, при което снощи загинаха най-малко 17 души, съобщиха властите, като предупредиха, че броят на жертвите може да нарасне, тъй като спасителите все още претърсват отломките от разрушените домове, предаде Асошиейтед прес.

Трагедията се е разиграла по крайбрежието на река Конго в град Лисал, в северозападната провинция Монгала, съобщи Матийо Моле, който е председател на неправителстнета организация "Форс вив" ("Живи сили"). Жертвите са живели в къщи, построени в подножието на планината.

"Поройният дъжд причини много щети, включително свлачище, което затрупа няколко къщи", каза той и добави: "Наличните данни за жертвите не са окончателни, тъй като все още има затрупани тела под отломките".

Губернаторът на провинцията, Сезар Лимбая Мбангиса, каза, че има остра нужда от машини, с чиято помощ да се разчистят отломките и да се направи опит да бъдат намерени оцелели, ако има такива. Той също така изрази съболезнования на семействата на загиналите и обяви тридневен траур в провинцията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА