Last news in Fakti

19 Септември, 2023 08:02 2 197 12

Италия с нови мерки срещу мигрантския поток

  • италия-
  • мигранти-
  • поток

"Ще променим срока на задържане в центровете за репатриране на лица, които влизат незаконно в страната"

Италия с нови мерки срещу мигрантския поток - 1
Източник: БГНЕС

Италианското правителство прие мерки за намаляване на притока на мигранти, съобщи италианската агенция ANSA.

"Ще променим срока на задържане в центровете за репатриране на лица, които влизат незаконно в Италия, обясни министър-председателят, Джорджия Мелони, "който ще бъде увеличен до максималния срок, разрешен от действащите европейски разпоредби: шест месеца с възможност за удължаване с още 12 месеца, общо 18 месеца".

Следователно това е цялото време, необходимо не само за извършване на необходимите проверки, но и за репатриране на лицата, които нямат право на международна закрила".

"Днес ще дадем мандат на Министерството на отбраната да създаде съоръженията за задържане на нелегални имигранти възможно най-скоро", добава Мелони.

Този ход идва, след като около 11 600 мигранти пристигнаха на южния италиански остров Лампедуза миналата седмица, предаде "Фокус".


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    19 1 Отговор
    Ами като прави едно, арестувайте корабите на НПО, дето ви ги карат. Ама и при вас ПосолствоТО не дава, нали!?🤔
  • 2 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    18 0 Отговор
    НАЛИ ГИ ПОКАНИХТЕ В ЕВРОПА СЕГА ИМ СЪРБАЙТЕ ПОПАРАТА ПРОСТО НЯМАТЕ МОЗАК НО НАЛИ СЛУШАТЕ ЧИЧО САМ А ТОЙ СЕГА ВИ СЕ ПРИСМИВА И ПО-ЛОШО ЩЕ СТАВА
  • 3 И що

    20 1 Отговор
    за мерки ? Година и половина да си живуркат и множат , държавата плаща ?
  • 4 факуса

    15 0 Отговор
    ами те всички незаконно влизат,редовно е с виза а те са влезли у вас и чакат да им дадете ключ за къща кола и пари за издръжка,няма такова безумие
  • 5 мучо

    6 2 Отговор
    тази "настъпана жаба" няма още много да се задържи на власт май.....
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Боздуган

    9 1 Отговор
    Италианките, усетиха ли имигрантския натиск. Що няма 20 годишни жени на лодките?
  • 8 гвнпш

    4 0 Отговор
    най-добата мярка е да не правет нищо в морето да спрат да ги спасяват като се изподавят полвинта ще спрат да идват
  • 9 ЕС сам си е виновен.

    12 0 Отговор
    Кани ги, събира ги по Средиземно море да не се удавят, и не ги пъди когато войните приключат. Нас обаче ни критикува защо не ги хващаме по границата с Турция и част от тях успяват да се доберат до тях. Не ни позволяват да ползваме оръжие за охрана на границата и да ги вкарваме в затвора за 1г по нашия закон за нелегалното ѝ преминаване. Като дойдат в ЕС се отнасят към тях като към дълго очаквани гости - веднага квартира, мед. обслужване, пари всеки месец, а те хукват по кръчми, бардаци, наркотици, искат джамии, халал, закачат жените, убиват, правят атентати, възмущават се от нашия начин на живот, не искат да работят.

    Коментиран от #12

  • 10 Има решение

    4 0 Отговор
    Нато да охранява морски , въздушни и наземни граници. При нарушение стрелба , потапяне на лодките! Като потопят 6 лодки, доста ще се замислят преди да потеглят …
  • 11 бай Иван

    0 0 Отговор
    Нали Урсулата каза ,че ще ни ги разпределят на квотен принцип. Който не иска, ще плаща по 3000 евро на мигрант за тези които са определени по квотата, но съответната страна не е взела.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: