28 Септември, 2023 12:22 1 445 12

Азербайджанският президент посети Нагорни Карабах

  • азербайджан-
  • армения-
  • нагорни карабах-
  • илхам алиев

За първи път откакто страната му си върна изцяло контрола върху областта

Азербайджанският президент посети Нагорни Карабах - 1
Източник: БГНЕС

Азербайджанският президент Илхам Алиев посети Нагорни Карабах за първи път, откакто страната му си върна изцяло контрола върху областта след мълниеносна военна операция миналата седмица, предаде Ройтерс.

Алиев е инспектирал строителен обект в град Джабраил, съобщиха днес от пресслужбата му. В комюникето не се уточнява кога точно е била осъществена визитата.

Джабраил е под азербайджански контрол още от есента на 2020 г., когато страната си върна част от Нагорни Карабах и прилещажи територии след война срещу Армения. По време на военната операция на Азербайджан срещу арменските сепаратисти от планинската област миналата седмица, Армения не се намеси.

През последните дни повече от половината от 120-те хиляди арменски жители на Нагорни Карабах отидоха в Армения. Над 68 300 бежанци вече са пристигнали в страната по най-нови данни на арменското правителство, цитира БТА.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мисиркий

    11 7 Отговор
    Айде сега напишете за агресора Алиев, за геноцида срещу арменците и как трябва да спрем азерския газ.

    Коментиран от #5

  • 2 Примати

    9 6 Отговор
    Едно от съветските ракови образувания целящо разделение и невъзможност за интеграция в модерния свят е ликвидирано. Следват курилските острови, Южна Осетия , Абхазия , Калининград , Приднестровие…

    Коментиран от #4

  • 3 Разпознат

    2 0 Отговор
    Алхам има доста лукава муцунка - действията му й подхождат
  • 4 Коректор

    5 9 Отговор

    До коментар #2 от "Примати":

    Ти по-добре мисли за атлантическите ракови образувания като Косово, Сирия, Либия, Украйна. Те са пресни
  • 5 горски

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мисиркий":

    Има различни диктатори.Когато работят в наша полза,забравяме че са диктатори,а когато не работят, са зли узурпатори и потисници.Та зависи от посоката на вятъра и най вече от интереса.Ако се одървят на Алиев и вземе да врътне кранчето на газта,като Путин и Европа се озъби от студ,арменците ще са мъченици ,а азрерити сатрапи....Цялата световна история от памти века е пълна с примери като горната....
  • 6 4678

    2 5 Отговор
    Азерите верно са сатрапи и подтисници и без да врътват кранчето. Политически преследвания. Етти никой арменец не иска да остане по тяхното демократично управление.

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 7 Закриват Нагорни Карабах.

    4 0 Отговор
    След 1.януари.2024г Нагорни Карабах вече няма да съществува и това с любезното съдействие на тяхния президент.
  • 8 Иван

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "4678":

    Да се върнат в Армения,никой не ги държи на сила в Азарбейджан . Русия ясно каза, че Карабах е територия на Азарбейджан, както и цял свят . Арменците ще се чувстват най добре в Армения
  • 9 Като не иска

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "4678":

    Демократично може да си върви там от където се е довлякъл преди 30г.
  • 10 Обективно...

    3 0 Отговор
    Погледнато,справедливостта възрържествува,поздравления към азерите за победата им...един въпрос,а нашите Бабикяни,Хампарцумяни и т.н. кога ще се върнат в Отечеството си
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Дгх

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "4678":

    Арменците не искат други около себе си. Виж им държавата, колко процента малцинства имат. Те и гърците, когато си създават държава, почват с прочистването на територията.