Last news in Fakti

21 Ноември, 2013 09:46 886 0

Заловиха стрелеца от Париж

  • париж-
  • стрелец

Веднага след това полицията и силите на реда бяха поставени в повишена степен на тревога и започна неговото издирване

Абделхаким Декар е стрелецът в редакцията на в. „Либерасион“ срещу офис на банка във френската столица. Това съобщава в. „Фигаро“.

Медията се позовава на изказване на вътрешния министър Манюел Валс. Абделхаким Декар беше задържан в сряда вечерта на автомобилен паркинг в северозапдното парижко предградие Боа-Коломб.

Миналия петък той заплаши с оръжие централа на телевизия, а в понеделник атакува редакцията на в. „Либерасион“ и офис на банка „Сосиете Женерал“.

В. „Фигаро“ определя нападателя като член на ултра левичарска групировка.

След това той отвлече автомобил и принуди шофьора му да го закара до „Шанз Елизе". Там слезе от колата и побягна.

Веднага след това полицията и силите на реда бяха поставени в повишена степен на тревога и започна неговото издирване.

ДНК на заподозрения за нападенията във френски вестник и банка в Париж, извършени в понеделник, съответства с пробите, взети на местопрестъпленията, съобщиха от прокуратурата.

Властите обявиха, че през 1998 година той е бил в затвора за подобно престъпление - престрелка в Париж.

Полицията обяви, че ДНК пробите, взети от задържания, отговарят на тези, взети от мястото на местопрестъплението. При престрелката беше ранен тежко един фотограф.

Полицията обяви, че Абделхаким Дехар не е бил в състояние да бъде разпитан, а четенето на правата му е било отложено. Заподозреният е бил неадекватен, когато е бил задържан и най-вероятно е взел голямо количество лекарства. Някои френски медии предположиха, че е опитал да се самоубие.

Мъжът е бил арестуван в спряна в подземен паркинг кола в парижко предградие, след получен сигнал от гражданин.

Декхар вече е бил арестуван и съден през 1998 година за престрелка. По време на процеса той е твърдял, че е бил нает от алжирските тайни служби, за да се инфилтрира сред френските крайно-десни. Тогава мъжът е бил осъден на 4 години затвор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: