Last news in Fakti

7 Октомври, 2023 04:37, обновена 7 Октомври, 2023 06:49 863 8

Поне 16 мигранти от Венецуела и Хаити загинаха при автобусна катастрофа в Мексико ВИДЕО

  • катастрофа-
  • мексико-
  • загинали-
  • мигранти

Трагедията се е разиграла в южния щат Оахака

Поне 16 мигранти от Венецуела и Хаити загинаха при автобусна катастрофа в Мексико ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

Най-малко 16 мигранти от Венецуела и Хаити загинаха при автобусна катастрофа в южната част на Мексико, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА, като се позова на прокуратурата в мексиканския щат Оахака.

Сред жертвите има три деца и две жени, а ранените са най-малко 29.

Мексиканският Национален институт по имиграция съобщи, че инцидентът е станал вчера сутринта в южния щат Оахака.

Автобусът, в който са се возили общо 55 мигранти, предимно от Венецуела, се е преобърнал в криволичещ участък от магистрала.

Това е поредният трагичен случай със загинали мигранти от Латинска Америка, които пътуват на север, за да пресекат границата между Мексико и САЩ.

Заради нарастващия мигрантски поток мексиканските власти извършват все повече проверки на редовни автобуси, а това кара трафикантите да търсят все по-рисковани начини за превеждане на мигранти, отбелязва АП.

Миналата седмица товарен камион, превозващ мигранти от Куба, катастрофира на магистрала в мексиканския щат Чиапас, недалеч от границата с Гватемала. Тогава загинаха 10 души, всички от които жени.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    2 1 Отговор
    Жестоко е това
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Бате Бойко

    2 2 Отговор
    По принцип стила на каране на индианците е когато пътя е прав , карат на зиг-заг , а когато е на зиг -заг , карат направо ! Обикновено катастрофите им стават при вторият случай ! Това съм го чел в Винету .
  • 6 Механик

    2 4 Отговор
    Това е най-главната новина за България.
    Сега наппишете нещо и за кралското семейство, че днес нищо не сте ни казвали за тях.
    Сложете и някоя стаийка за някоя кифла, дето се е "щастливо омъжила" или в краен случай пуснете някоя пикантна подорбност за фермата, брадъра....
  • 7 Интересно,

    4 3 Отговор
    да бягаш от Венецуела, най-богатата на петрол страна и приятел на великата путинска демокрация?! И то в сърцето на омразния капитализъм - САЩ.

    Коментиран от #8

  • 8 Интересно,

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Интересно,":

    престъпник си, понеже пресичаш НЕзаконно не една, а няколко граници (Мексико не граничи с Венецуела), но те славословят като мигрант". В " сърцето на омразния капитализъм" тези индивиди как ги наричат?
Новини по държави: