Last news in Fakti

8 Октомври, 2023 05:24 888 1

Потвърдиха гибелта на над 100 души след земетресението в Афганистан

  • афганистан-
  • земетръс-
  • загинали

Бедствието удари район край границата с Иран

Потвърдиха гибелта на над 100 души след земетресението в Афганистан - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

До момента е потвърдена гибелта на над 100 души след земетресението, което разтърси вчера район в Западен Афганистан близо до границата с Иран, предаде ДПА, цитирана от БТА, като се позова на ООН.

Стотици къщи са разрушени. По непотвърдени данни броят на жертвите може да доближава 320, се казва в изявлението на Службата на ООН за координация по хуманитарните въпроси.

По-рано афганистанските власти изразиха опасения, че е възможно стотици хора да са загинали при поредица силни трусове.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 До всички русофили

    0 2 Отговор
    Ама вие не разбрахте ли, че те американците го направиха. Фюрера Путин потвърди, коня Лавров също изцвили, пиянката Медведев заплаши с ядрено настъпление, а Кадиров обеща, че сина му за втори път ще бъде награден като “герой” на Чечня… И всичките тези “справедливи” реакции от сраната на крепостните чугуни!
Новини по държави: