Last news in Fakti

23 Ноември, 2013 13:57 2 021 0

Българин се бори за кметски пост в Хондурас

  • българин-
  • кмет-
  • хондурас

На 24 ноември там се провеждат президентски, парламентарни и местни избори

Българин се бори за кметски пост в Хондурас - 1
Предизборният плакат на нашенеца
Българинът Борис Симеон Еленков Мартинес е кандидатът е за кмет на гр. Токоа, провинция Колон (Колумб), излъчен от Либералната партия. Това съобщи Спас Ташев, председател на Дружеството за приятелство България – Хондурас, който през тази година е номиниран и за Почетен консул на Хондурас в България.
 
Борис Симеон Еленков Мартинес е 46-годишен. Дипломиран експерт-счетоводител, след което специализира социални науки и политическа икономия. Занимавал се е с администрация на образователните и работни средища. Бил е директор на института Оскар Рамон Нахера и генерален директор на пристанището в Трухильо. Женен, баща на пет деца.
 
Борис Симеон Еленков Мартинес е син на Борис Симеон Еленков Рейес, лидер на българската общност в Хондурас. През март 2010 г. Борис Симеон Еленков Рейес нае два хотела в Токоа, в които бяха настанени представители на 10-хилядната българска общност, разселени по цялата територия на Хондурас и така бе поставено началото на тяхното организиране.
 
Братът на Борис Симеон Еленков Мартинес, Живко Рикардо Симеон Еленков, през периода 2009 – 2010 г. бе зам.-министър на Фонда за социални инвестиции във временното правителство на президента Роберто Мичелети.
 
Шансовете за успех на Борис Симеон Еленков Мартинес в битката за кметския пост са големи. Проучванията на общественото мнение на национално ниво сочат почти изравнени сили на двете основни партии: Националната и Либералната. Успехът в кметската надперевара зависи най-вече от личните качества на кандидатите. Благодарение на своето трудолюбие, почтенност и способност да общува с хората, Борис Симеон Еленков Мартинес направи успешна предизборна кампания и спечели широка популярност не само в Токоа. Само след няколко дни ще разберем дали един достоен българин ще управлява хондураския град Токоа. При всички случаи обаче големият обществен авторитет на сем. Еленкови може да даде един голям импулс за развитието на отношенията между България и Хондурас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА