Last news in Fakti

6 Ноември, 2023 09:44 2 440 45

Наша отговорност е да спрем кръвопролитията в Газа, заяви Ердоган

  • ердоган-
  • турция-
  • израел-
  • газа-
  • кръвопролития-
  • хуманитарна криза

Турският президент обвини Израел за създалата се хуманитарна криза

Наша отговорност е да спрем кръвопролитията в Газа, заяви Ердоган  - 1
Снимка: Shutterstock

Ердоган обвини Израел за създалата се хуманитарна криза в ивицата Газа.

Той заяви, че е дълг на Турция да спре кръвопролитията в Ивицата Газа. Коментарът е направен по време на визитата на турския президент в черноморската провинция Ризе, предаде БГНЕС, цитирана от БТА.

Ердоган увери, че няма да изостави своите братя и сестри в Газа и ще продължават да правят повече от това, което се вижда.

Турският президент подчерта, че Турция има историческата отговорност да посочи престъпленията на онези, които подкрепят зверствата в ивицата Газа.

При Турция е налице историческа отговорност, която да посочи престъпленията на онези, които подкрепят зверствата в Газа.

"Опазването на неприкосновеността на йерусалимския Харам аш-Шариф, който включва нашата първа кибла (посока за молитва) джамията Ал-Акса, по начин, който зачита правата на членовете на други вероизповедания, е сред нашите духовни задължения", добави турският президент.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 попара

    4 18 Отговор
    да спрем кръвопролитията в Газа,за още много евтин газ!-рече Ер голям
  • 2 БОЗА

    27 4 Отговор
    Вчера в 17:40 по неполиткоректните медии излезе новина,че протестиращи в Турция против дивотията в Израел са опитали да щурмуват базата в Инджирлик...нещата загрубяват... ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 3 Силен на думи

    15 22 Отговор
    на дела е кръгла нула. Пъзльо.
  • 4 Анадолска Агенция

    14 3 Отговор
    Израелски войници задържаха "палестинското смело момиче" Ахид ал-Тамими (23 г.) в Рамала, в окупирания град Рамала на Западния бряг.

    Майката на Ахид Темими - Нериман Темими, разказа пред кореспондент на АА, че израелските сили са нахлули в къщата им в град Неби Салих в Рамала и са отвели дъщеря ѝ.

    Нериман Темими заяви, че израелските войници са повредили къщите им по време на нахлуването и са конфискували мобилните телефони, които са използвали.

    Бащата на Ахид Темими също е бил задържан от израелските сили преди няколко дни.
  • 5 ...

    10 23 Отговор
    точно така. историческа. щото преди османската империя да дойде е нямало чалми по тези територии там а са били народа на Моисей и Исус

    Коментиран от #9, #18

  • 6 по-точно...

    10 20 Отговор
    точно така. историческа. щото преди османската империя да нахлуе и изколи и избеси населението там е нямало чалми по тези територии там а са били народа на Моисей и Исус
  • 7 Уикипедия ТР

    14 2 Отговор
    Коя е Ахид ал-Тамими?

    Ахед Тамими (на арабски: عهد التميمي Ahad at-Tamīmī, 31 януари 2001 г.1), палестинска активистка. Родена е в село Наби Салех, дъщеря на Басем ет-Темими и Нериман ет-Темими23 Тамими за първи път се появява в медиите през 2012 г., когато на 11-годишна възраст се опитва да заплаши с удар израелски войник. През същата година е наградена с наградата "Ханзала за смелост" от община Башакшехир в Турция4. през 2016 г. се появява в пресата, докато се опитва да спаси брат си от войници, които се опитват да го задържат за хвърляне на камъни. На 15 декември 2017 г. тя е сред жените, които са заснети да крещят, удрят и ритат двама въоръжени израелски войници по време на протестите след признаването на Йерусалим за столица на Израел от президента на САЩ Доналд Тръмп5.

    По-късно, на 19 декември 2017 г., тя е задържана от израелските власти за това, че е ударила войник. Инцидентът е заснет и става вирусен, а задържането ѝ е удължавано 6 пъти67. Тамими, която е обвинена в 12 различни престъпления, е изправена пред израелски военен съд около 3 месеца по-късно8 и е осъдена на 8 месеца затвор. Амнести Интернешънъл призовава за нейното освобождаване8 и тя е оприличена на Роза Паркс, чернокожия американски символ9. тя е освободена на 29 юли 2018 г.

    На 4 април 2018 г. е публикуван видеозапис, в който Тамими е тормозена и заплашвана от двама израелски следователи10. Тамими ги съди11.

  • 8 давай напред

    15 6 Отговор
    ами нападай бре от кога чакаме един да тръгне срещу тези светоубийци от изсраел !!! вдигай си армията и минавайте през изсраел да остабе нива само без специални операции само чистене и метене това си заслужават гадните долни твари!!

    Коментиран от #12

  • 9 Реплика

    11 2 Отговор

    До коментар #5 от "...":

    Е, ето де, народът на Мойсей е пак там и виж какво става - каквото е ставало и в антично време
  • 10 да да

    7 11 Отговор
    Ердоган имаше запланирана среща,щял да ходи в Израел..сега ще почака..техните отношения бяха много близки..а Израел заедно с Турция много помагаха на азери във войната срещу арменци..пиха шампанско след като изгониха 120000 души от Арцах..а сега какво ще пият...
  • 11 Ехааа

    9 8 Отговор
    Спря кръвопролитията в Украйна, сега в Газа.
  • 12 300 анадолци

    9 7 Отговор

    До коментар #8 от "давай напред":

    да те ползват като коза
  • 13 Да ги бяхте

    6 8 Отговор
    Спрели преди да започнат, да няма следващ 7 окт., това направете
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 007

    11 16 Отговор
    А що не спря кръвопролитията в Украйна? Щот са християни! Ми за това и Европа пък не я интересува Газа. Оправяйте си я вие с арабелската лига и масовия убиец Путлер!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇲🇺🇦🇧🇬
  • 16 Анадолска Агенция

    12 3 Отговор
    Участниците в "Конвоя на свободата за Палестина", който потегли от Истанбул под ръководството на Фондацията за хуманитарна помощ за човешки права и свободи (IHH) в подкрепа на Палестина, протестираха срещу израелските нападения срещу Палестина пред базата Инджирлик в Адана.

    Междувременно, някои хора от групата се опитаха да нахлуят в базата Инджирлик и полицията се намеси с водни оръдия за да разпръсне тълпата.
  • 17 Първо

    6 12 Отговор
    спри Пу в Украйна тогава гледа Газа.
  • 18 ПоТочков

    11 4 Отговор

    До коментар #5 от "...":

    А бе чоджум ако не сбяха тези Мюсюлмани да ви помирят за стотици години и държат ключа на храма господен в Ерусалим.

    Кой щеше да ви отваря всеки ден и да го пази храма господен на име Рождество Христова, вероятно и това не го знаете.

    Коментиран от #19, #24

  • 19 ...

    4 11 Отговор

    До коментар #18 от "ПоТочков":

    не ти разбирам езика мюсли. а седни и прочети малко историята да видиш как е "ПАЗЕН" храма (като в ПАЛМИРА ПОД ЗЕМЯТА и кога е изкопан пак. Стига си ми чел глупости на Труд.

    Коментиран от #25

  • 20 А в Украйна

    4 7 Отговор
    Кога, мустакат ш е б е к
  • 21 трябва да има МИР

    3 5 Отговор
    Турция трябва да се намеси пряко в конфликта и да въведе мир в близкия изток.

    Коментиран от #22, #27

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ФенЕрче

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "ПоТочков":

    Две мюсюлмански фамилии държат ключа за светинята Божи гроб
    През нощта го пази родът Джудех, а вратата отключват Нусейбе
    Всяка сутрин към 4 часа Адиб Джудех влиза през портата Яфа в Стария Йерусалим. В мрака стъпките му ечат по древния калдъръм, докато крачи из пустите улички към Черквата на Светата гробница, или още Божи гроб.

    Адиб е мюсюлманин. Със себе си носи ключа към гроба Господен.
    Той е на 500 години, 30-сантиметров, триъгълен в единия край, квадратен в другия. чугунен,
    Пред черквата Джудех го предава на друг мюсюлманин - Уаджих Нусейбе, храмовия вратар, който се качва на стълба, за да отключи горната ключалка, а после отваря долната. Дървените двери се открехват за посетители.
    В рода му със саудитски корени мисията се предава от баща на син цели 1300 години. Когато през 638 г. арабите за първи път завладяват Йерусалим, православният патриарх Софроний връчва ключа на халиф Омар ибн Хатаб с молба да пази святото място. Халифът възлага това на предтеча на Уаджих Нусейбе със заслуги към пророка Мохамед. Така е до днес с изключение на 88 години през XII век, когато Йерусалим се владее от кръстоносците.

    Коментиран от #28

  • 25 ПоТочков

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "...":

    Това че не разбирате си е ваша съществена черта.

    Това не пречи на други да знаят истината.

    Явно някои хора могат да четът но не разбират или по точно не възприемат това което четът или не се задържа дълго в паметта им.

    Оставай със здраве чоджум.
  • 26 Наблюдател

    4 4 Отговор
    Кръвопролитията. на 7 октомври 2023г., защо не ги спряхте? 1400 невинно убити хора, изнасилване на момичета, 240 отвлечени в тунели, това какво е?

    Коментиран от #41

  • 27 Наблюдател

    5 7 Отговор

    До коментар #21 от "трябва да има МИР":

    Турция да даде свобода на кюрдите, чийто права на достоен живот са отнети. 40 милиона кюрди, едвам преживяват. ПКК е забранена, биле терористи, а ХАМАС какви са?
  • 28 ФенЕрче

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "ФенЕрче":

    Ключът бил на 500 години, това означава че е подновен след поемането на Халифата от османците тоест султан Селим Хан.

    Респект
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Миии

    5 6 Отговор
    Вземете си ги двата милиона терористи от Газа в Турция.

    Коментиран от #31, #32

  • 31 Наблюдател

    6 5 Отговор

    До коментар #30 от "Миии":

    Ами справедливо е Терция да си пршбере арабите от Палестина. Европа как прие милиони мюсюлмани бежанци от държави в Близкият Изток, Африка и от бившият СССР.
  • 32 Наблюдател

    7 4 Отговор

    До коментар #30 от "Миии":

    Апропо да допълня: Богатите арабски държави Катар, ОАЕ, Саудитска Арабия, Египет, Иран и др., също могат да ги приемат и да мигрират при тях. Ама никой от тези държави не ги иска. Само говорят и държат речи.
  • 33 1111111111

    4 5 Отговор
    Ми спри ги да те видя. Отишъл в някоя забутана провинция пълна с чалмари и на мегдана им говори, каквото искат да чуят. Ама в действителност нищо не може да направи.

    Коментиран от #36

  • 34 честен ционист

    2 5 Отговор
    атомна гъба над пуйкистан - красота!
  • 35 ГанЯ

    4 5 Отговор
    аГа, оправяй си кюрдите там, знаем те и теб, стига се пеняви!

    Коментиран от #37

  • 36 Наблюдател

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "1111111111":

    Ами, да изпрати чартърни и да ги приеме бе? Анадола место колкото искаш, ама не искат. Всички се втурнали към богата Европа.
  • 37 Наблюдател

    4 5 Отговор

    До коментар #35 от "ГанЯ":

    Той добре ги оправил. Затворите пълни със затворници кюрди. Постоянно изпраща, танкове, артилерия и броетранспортьри и бой по мирните хора. 40 милиона кюрди без права и живеят в мизерия.

    Коментиран от #39

  • 38 Анализатор

    3 4 Отговор
    Господин Ердоган, знаели сте много добре за предстоящото нападение на ХАМАС, на 7 октомври, тествахте ситуацията и резултата е налице. Израел изригна като вулкан. ХАМАС ще бъденапълно унищожена. Това е цената на тази военна анантюра, която палестинците ще заплатят. Няма друго положетие.

    Коментиран от #40

  • 39 ГорКи

    3 2 Отговор

    До коментар #37 от "Наблюдател":

    Ти тия и денем и нощем ли ги броиш.

    И сън не те хваща за тях.

    Горкия

    Коментиран от #44

  • 40 ЛизниГооо

    1 1 Отговор

    До коментар #38 от "Анализатор":

    АнанаТура .

    Турците ще те разберат погрешно.
    Или сте го подбрали умишлено.

    Коментиран от #43

  • 41 Това е фантазия

    0 2 Отговор

    До коментар #26 от "Наблюдател":

    Прекалил си с гъбите

    Коментиран от #42

  • 42 Факт

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Това е фантазия":

    Това са фактите. Тук няма фантазия. И аз обичам да ям гъби. Внимавам с отровните....
  • 43 Анализатор

    3 3 Отговор

    До коментар #40 от "ЛизниГооо":

    Какво значи погрешно? И кое му е погрешното? Ами такива са фактите? И кой от изложените факти не е верен? Турция и до днес не е осъдила действията на ХАМАС на 7 октомври с извършеният грозен погром на невинни хора. Това какво е това ....а?
  • 44 Наблюдател

    3 1 Отговор

    До коментар #39 от "ГорКи":

    Но вярно е написаното в коментар 37 нали? Така е, срещу Истината не се рита.

    Коментиран от #45

  • 45 ГорКи

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "Наблюдател":

    Така е щото денем и нощем ги броиш.

    За онези който разбират.

    Но вие пак не сте в час.
Новини по държави: