Last news in Fakti

5 Декември, 2013 13:29 732 0

Берлускони нямало да се кандидатира нито в БГ, нито в друга държава

  • силвио берлускони-
  • кандидатира-
  • европейския парламент-
  • българия

И през ум не ми е минавало, отрече бившият италиански премиер

Берлускони нямало да се кандидатира нито в БГ, нито в друга държава - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони отрече съобщенията, че може да се кандидатира за Европейския парламент като кандидат на друга държава, съобщи Gazzeta del Sud.

“Никога не ми е минавало през ум подобно нещо. Четох подобни слухове във вестниците и съм учуден как никой не ми се обади за потвърждение, преди да напишат това“, възмущава се трикратният екс министър-председател.

Лидерът на малка дясноцентристка партия в България каза по-рано в сряда, че би искал Берлускони да е кандидат на тяхната група за евроизборите догодина, пише италианското издание, цитирайки изказването на председателя на „Ред, законност и справедливост“ Яне Янев пред бТВ. „Силвио Берлускони е по-голям патриот от всички наши евродепутати, взети заедно“, коментира Янев.

Берлускони беше отстранен от италианския Сенат миналата седмица и не може легитимно да се кандидатира в нови избори, след като Върховният съд в страната потвърди окончателно присъдата му за данъчни измами.

Европейски граждани могат да се кандидатират на евроизбори от името на която и да било държава в рамките на ЕС, което и породи спекулации, че медийният магнат може да излезе извън родината си, за да заобиколи забраната да заема обществени длъжности и отново да придобие депутатски имунитет, който той загуби след изгонването му от парламента, коментира изданието.

България се споменаваше като възможен вариант предвид на топлите отношения на италианския политик с бившия бг премиер Бойко Борисов. Според някои тълкувания обаче забраните пред Берлускони, които са в сила в Италия, биха важали и в България като страна членка на Евросъюза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: