Last news in Fakti

17 Ноември, 2023 11:45 1 165 0

Земетресение във Филипините с магнитуд 6,9

  • филипините-
  • земетресение-
  • минданао

Земетресението е ударило край брега на региона Минданао

Земетресение във Филипините с магнитуд 6,9 - 1
Снимкa: Shutterstock

Земетресение с магнитуд 6,9 разтърси южния регион Минданао във Филипините в петък, съобщи Германският изследователски център за геонауки (GFZ), цитирана от Ройтерс.

Земетресението е ударило край брега на региона Минданао, на дълбочина 10 километра, добави GFZ. Тихоокеанският център за предупреждение за цунами заяви, че не се очаква цунами.

Няма непосредствени съобщения за жертви. Филипинската агенция по сеизмология заяви, че земетресението е продължило няколко секунди и посъветва жителите да бъдат нащрек за вторични трусове и щети.

Говорителят на радиото Лени Аранего от град Генерал Сантос в Южен Котабато заяви, че силното земетресение е повредило стени и е съборило някои компютри от бюрата.

"Видяхме как стените се пропукаха и компютрите паднаха", каза Аранего пред радиостанция DZRH.

Пътниците на летище в град Генерал Сантос са били евакуирани на пистата, каза Майкъл Рикафорт, тъкмо щял да се качи на самолет за Манила, когато земетресението ударило.

Филипините се намират на "Огнения пръстен", пояс от вулкани, обикалящи Тихия океан, който е предразположен към сеизмична активност.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА