Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 07:40 1 350 18

Премиерът на Ирландия осъди антиимигрантските бунтове в Дъблин ВИДЕО

  • ирландия-
  • размирици-
  • протести-
  • имигранти

Полицията извърши редица допълнителни арести в петък вечерта

Премиерът на Ирландия осъди антиимигрантските бунтове в Дъблин ВИДЕО - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Премиерът на Ирландия в петък осъди протестиращите срещу имигрантите, буйствали в центъра на Дъблин, след като три малки деца бяха намушкани с нож, като каза, че бунтовниците просто са искали да предизвикат хаос, а не да защитят начина на живот в страната, предаде NPR.

Полицията извърши редица допълнителни арести в петък вечерта, докато организира значителна операция по сигурността в Дъблин, за да гарантира, че няма да се повторят безредиците от четвъртък. Редица хора бяха отведени в полицейски микробуси след спорадични свади.

Полицията арестува 34 души след безредиците в четвъртък вечерта, когато до 500 души плячкосаха магазини, подпалиха превозни средства и хвърляха камъни по служителите за контрол на тълпата, оборудвани с каски и щитове.

Насилието започна, след като се разпространиха слухове, че чужд гражданин е отговорен за нападението пред училище в Дъблин в четвъртък следобед. Властите не разкриват националността на заподозрения.

Премиерът Лео Варадкар каза, че столицата на Ирландия е претърпяла две атаки, едната срещу невинни деца, а другата срещу "нашето общество и върховенството на закона".

„Тези престъпници не направиха това, което направиха, защото обичаха Ирландия, те не направиха това, което направиха, защото искаха да защитят ирландския народ, не го направиха от някакво чувство за патриотизъм, колкото и да е изкривено“, каза Варадкар пред репортери в петък сутрин. „Те направиха това, защото са изпълнени с омраза, обичат насилието, обичат хаоса и обичат да причиняват болка на другите.

5-годишно момиче е в критично състояние в болница в Дъблин, а помощникът на учителя е в тежко състояние, съобщи полицията. 6-годишно момиче продължава да се лекува с по-леки травми, а друго дете е изписано през нощта. Предполагаемият нападател, който беше нападнат от свидетели, остава в болница в тежко състояние.

Размириците в четвъртък дойдоха на фона на нарастващото напрежение около имиграцията в Ирландия, което отразява тенденциите в други части на Европа. По-рано тази година хора, носещи табели с надписи „Ирландия е пълна“, демонстрираха в Дъблин, а протестиращите блокираха хотел, в който се помещават търсещи убежище в графство Клеър на западния бряг.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Е хората

    44 0 Отговор
    със скръстени ръце ли да стоят , когато колят и деца , кротко вървящи си по улиците ?
  • 2 Алооооооо

    36 0 Отговор
    МОМЧЕТА ПУШКАЛАТА НА ИРА СА СМАЗАНИ И СА ПО МАЗЕТАТА ТАКА ЧЕ ЛЕКО СЪС СЪДЕНЕТО
  • 3 Дааа

    38 0 Отговор
    Споко, той "Осъжда". Но на следващите избори.. него и цялата мафиотска организация за кражби, ислямизация и джендъризация ще бъде осъдена да отиде в историята.
    Холандците са първата лястовица, ако не играят по свирката на народа си, ще се сбогуват с топлите кресла. Времената се сменят.

    Коментиран от #5, #15

  • 4 Студопор

    35 0 Отговор
    Всъщност са много прави хората. Когато държава, полиция и система не работят, когато системно виждаш как нормални хора биват пребива и и убивани, това отключва агресията в иначе мирни жители. За съжаление тази агресия се изразява срещу собствената им инфраструктура, а не срещу отговорните за това.
  • 5 кочанa

    31 3 Отговор

    До коментар #3 от "Дааа":

    Някой,отвъд океана,си мисли че Европа ще е покорен васал с тази "елитна" фон л@йнян върхушка но вятъра на промяната изглежда като торнадото на промяната.На Нидерландия и светна червения фенер,следват Австрия,Испания,Германия.И тука се очертава лавина на търпението.
  • 6 Некой си

    12 9 Отговор
    Путин е Виновен !

    Коментиран от #14

  • 7 Минувач

    29 0 Отговор
    Какво ли щеше да каже, ако имигрантите бяха намушкали и убили жена му и децата му? Или чуждата мъка е по-слаба от собствения му интерес?!?

    Коментиран от #13

  • 8 дедо

    21 0 Отговор
    Най после , започва се.
  • 9 Убиеца е чужденец

    30 0 Отговор
    алжирец, живял 20 години там.

    Но намушканите деца не са Джордж Флоид, а бели ирландчета- и не са с наркотици, затова протестите заради случилото се, не са нормално нещо а престъпление. Нито ще бъдат погребани в златни ковчези като него. Нито паметник ще им се издигне
  • 10 Хахаха

    25 0 Отговор
    Премиерът на Ирландия, който е с корени от Индия, приканва за повече убийства на деца, и ще прояви нетърпимост към противопоставящите се на това удоволствие и право на мигрантите.

    Ирландия е страната с най-про Хамас позиция в ЕС.
    Ирландците са си виновни, но и могат да си вземат съдбата в ръце, както аржентинците, финландците, сега и нидерландците.
    Предстои огромна промяна в Европа.
  • 11 Шорош

    22 0 Отговор
    Обръщате ли внимание, че все деца или хора на народа мушкат и убиват ислямистите. Един няма от върхушката докарала ги ислямистите няма един пострадал. Как ще им посегнат та те им казаха.. Елате... убивайте, изнасилвайте, грабете.
  • 12 Шамата

    17 0 Отговор
    Слуховете, че Мустафа ибн Сюлейман е чужд гражданин, са преувеличени. Премиерът ( половин индус, половин ирландец)също е и гей, но това не значи, че не обича Ирландия. И ирландците. И баща му обича Ирландия. Всички обичат Ирландия, защото е по-добре да си чужденец в Ирландия, отколкото индус в Индия.
  • 13 Бушмилс

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "Минувач":

    Тоя няма жена, а мъж. Оттам и деца няма как да има, макар да се трудят сериозно.
  • 14 наблюдател

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Некой си":

    до 6 сънуваш ли си любимеца всяка вечер че постоянно му повтаряш името
  • 15 Да бе, да

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дааа":

    Тая работа с избори не става.
  • 16 Наблюдател

    7 0 Отговор
    Всички емигранти трябва да бъдат върнати в техните държави. Не се знае количеството спящи ислямски клетки. Активирането но същите, ще е трагедия за Европа.
  • 17 Анализатор

    6 0 Отговор
    Спокойно, тепърва каквото има то ще стане..Не са активирани все още спящите ислямски клетки. Чака се моментът. Тогава Правителствата, ще разберат в какво блато е натикана Европа с тая безотговорна ислямска инвазия на мигранти.
  • 18 Аман

    5 0 Отговор
    Вън навлеците от ЕС ! До един!
Новини по държави: