Last news in Fakti

3 Декември, 2023 04:37 1 083 0

Трима загинали при взрив по време на литургия в университет във Филипините ВИДЕО

  • филипини-
  • университет-
  • литургия-
  • атентат-
  • взрив-
  • загинали

Експлозията е избухнала във физкултурен салон

Трима загинали при взрив по време на литургия в университет във Филипините ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

Трима души бяха убити и деветима ранени, след експлозия по време на католическа литургия в университет в южните Филипини в неделя, предаде Ройтерс.

Властите разследват експлозията в Държавния университет на Минданао, каза пред репортери регионалният полицейски директор, бригаден генерал Алън Ноблеза, добавяйки, че една от версиите е възможно отмъщение от бойци на Ислямска държава.

Експлозията е станала в Марауи, град, обсаден от ислямистки бойци в продължение на пет месеца през 2017 г.

Филипинските военни съобщиха в събота, че са убили 11 екстремисти, включително членове на проислямска групировка, по време на военна операция предишния ден в провинция Магуинданао дел Сур.

„Осъждам жестокия бомбен инцидент, който стана тази сутрин“, каза в изявление губернаторът на Ланао дел Сур Маминтал Адионг младши. „Терористичните атаки срещу образователни институции трябва да бъдат осъдени, защото това са места, които насърчават културата на мира.

Държавният университет в Минданао е „дълбоко натъжен и ужасен от акта на насилие, извършен по време на религиозно събиране“, се казва в изявление във Facebook. „Осъждаме недвусмислено и най-категорично този безсмислен и ужасяващ акт.

Университетът съобщи, че прекратява учебните занятия до второ нареждане.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА