Last news in Fakti

4 Декември, 2023 05:24 1 161 0

Земетресение с магнитуд 6,9 разтърси южните Филипини ВИДЕО

  • земетресение-
  • филипини-
  • минданао

Малко след това друг трус с магнитуд 5,4 беше регистриран в района

Земетресение с магнитуд 6,9 разтърси южните Филипини ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

Земетресение с магнитуд 6,9 по скалата на Рихтер удари крайбрежието на южните Филипини рано в понеделник, съобщи Геоложкият институт на Съединените щати, последното от поредица силни трусове, концентрирани в същия район, предаде thehindu.com.

Земетресението в понеделник удари малко преди 4:00 сутринта местно време, на дълбочина от 30 километра, около 72 километра североизточно от община Хинатуан на остров Минданао.

Филипинският институт по вулканология и сеизмология, който регистрира земетресението с магнитуд 6,7, заяви, че няма риск от цунами.

Малко след това друго земетресение с магнитуд 5,4 по Рихтер беше регистрирано в района, на 28 километра източно от Арас-асан на дълбочина 43 километра.

Двама души бяха убити и имаше незначителни щети по инфраструктурата, след като земетресение с магнитуд 7,6 удари района в събота /б.р. приложеното ВИДЕО е от него/, с множество вторични трусове, включително земетресение с магнитуд 6,6 в дните след това.

Този трус дойде почти две седмици след земетресение с магнитуд 6,7 по Рихтер, което удари Минданао, убивайки най-малко девет души, разклащайки сгради и причинявайки срутване на част от тавана на търговски център.

Земетресенията са ежедневие във Филипините, разположени по протежение на тихоокеанския „огнен пръстен“, дъга от интензивна сеизмична и вулканична активност, която се простира от Япония през Югоизточна Азия и през тихоокеанския басейн.

Повечето са твърде слаби, за да бъдат усетени от хората.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: