Last news in Fakti

5 Декември, 2023 12:09 1 235 3

Ново споразумение ще бъде подписано от британския вътрешен министър за мигрантите в Руанда

  • великобритания-
  • споразумение-
  • руанда-
  • британски външен министър-
  • джеймс клевърли

Очаква се Клевърли да се срещне с колегата си Винсент Бирута, за да подпишат договор и да обсъдят ключови следващи стъпки

Ново споразумение ще бъде подписано от британския вътрешен министър за мигрантите в Руанда - 1
Снимкa: Shutterstock

Ще бъде подписан нов договор за блокираната от правителството сделка за предоставяне на убежище по време на посещение в Руанда от британския вътрешен министър Джеймс Клевърли, предаде ДПА.

Клевърли планира да посети Кигали в момент, когато британският премиер Риши Сунак се опитва да коригира правни пропуски в плана за изпращане на мигранти в африканската държава след решението на британския Върховен съд да блокира тази политика. Планира се и приемането на закони, за да може британският парламент да потвърди, че Руанда е безопасна дестинация за търсещите убежище, които пристигат в страната, цитирана от БТА.

Очаква се Клевърли да се срещне с колегата си Винсент Бирута, за да подпишат договор и да обсъдят ключови следващи стъпки по така нареченото партньорство за миграция и икономическо развитие, съобщи вътрешното министерство.

По време на първата си задгранична визита като министър на вътрешните работи Клевърли ще посети мемориала на геноцида в Кигали и ще се срещне със служители на базираната в руандийската столица британската Върховна комисия.

Правителството се надява, че коригираното споразумение, заедно със спешното приемане на закони, ще разреши проблемите, които накараха Върховният съд на Обединеното кралство да обяви схемата за изпращане на мигранти в Руанда за незаконна, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    1 0 Отговор
    Пристигат бежанци в Англия а оттам ги пращат в Африка на лъвовете.
  • 2 Митко

    2 0 Отговор
    Абе ти нямаш ли работа в ресторанта та седиш тука и цел ден драскаш, заедно с Козлодуйски
  • 3 Сандо

    1 0 Отговор
    Искаха украинците да станат британци,но се превърнаха в африканци.А там се вихри Вагнер!
Новини по държави: