Last news in Fakti

6 Декември, 2023 04:56 755 0

Най-малко 16 загинали и 12 ранени при падане на пътнически автобус в пропаст в централните Филипини

  • катастрофа-
  • автобус-
  • загинали-
  • филипини

Превозното средство е излязло от контрол, докато се е спускало по завой на пътя край планинско село

Най-малко 16 загинали и 12 ранени при падане на пътнически автобус в пропаст в централните Филипини - 1
Снимка: Фейсбук

Пътнически автобус падна в дълбоко дере, докато се спуска по завой в село в централната част на Филипините, предаде abcnews.go.com. Загинали са най-малко 16 души, а 12 други са ранени, съобщиха официални лица в сряда.

Осем от ранените при инцидента, който се е случил във вторник следобед в град Хамтик в провинция Антик, са били откарани в критично състояние в местна болница.

Автобусът, дошъл от близката провинция Илоило, е маневрирал през опасния планински път, когато шофьорът, който е сред загиналите, е изгубил контрол. Автобусът се е разбил в бетонен парапет, след което е паднал в дерето, казаха служители.

„Шофьорът многократно свиреше с клаксона, защото очевидно беше изгубил контрол над автобуса, преди той да се свлече в пропастта“, каза Рониел Пабустан, отговорник за кризисни ситуации, пред Асошиейтед прес по телефона, цитирайки разкази на някои от пътниците.

Десетки спасители, включително полиция, армейски части и екипи за спешна помощ от провинцията, работиха за изваждането на жертвите от останките. Те използваха носилки и въжета, за да изкарат жертвите от дерето в продължила часове спасителна работа, каза Пабустан.

„Толкова е трагично и болезнено, защото това се случи преди Коледа“, каза Пабустан и добави, че сред мъртвите има бебе, което остава неидентифицирано.

Търсенето на жертви приключи през нощта, но властите в провинцията призоваха селските лидери да предупредят екипа за спешна помощ, ако намерят още жертви на мястото на инцидента, в гъстата гориста местност в дъното на пропастта.

Смъртоносните пътни инциденти са често срещани във Филипините поради слабото прилагане на законите за движение по пътищата, стари превозни средства и опасните пътни условия, включително неадекватни знаци за безопасност и бариери по планинските пътища и отдалечените провинции.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА