Last news in Fakti

13 Декември, 2023 13:55 2 479 3

Възможно е вето на новите фискални правила на ЕС от Италия

  • вето-
  • европейски съюз-
  • италия-
  • джорджа мелони

Италия настоява пактът за стабилност и растеж на ЕС да бъде смекчен

Възможно е вето на новите фискални правила на ЕС от Италия - 1
Снимка: Shutterstock

За да попречи на приемането на новите фискални правила на Европейския съюз, Италия може да използва правото си на вето, заяви Джорджа Мелони, която е премиер на страната, предаде Ройтерс.

Пактът за стабилност и растеж на ЕС беше спрян през 2020 г. поради пандемията от COVID-19 и трябва да бъде върнат в изменена версия през следващата година. Италия обаче настоява той да бъде смекчен, за разлика от други членове на блока, които настояват за налагане на строга дисциплина, цитирана от News.bg.

"Не изключвам нито един от вариантите, мисля, че трябва да преценим какво е най-добро за Италия. След като знаем, че ако не бъде намерено решение, ако не бъде постигнато споразумение, ще се върнем към предишните параметри", посочи Мелони пред парламента, визирайки правото на вето.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хххх

    16 1 Отговор
    EС-няците на път да разтурят седянката и кой от къде е..
  • 2 Стига да не е като БГ- ветото ,

    8 0 Отговор
    което се прегласува от същите ,които са го гласували.-пародия.
  • 3 Оги

    9 3 Отговор
    Италия беше сочена за пример социална ,но това недоразумение тръгна по пътя на Урсула и работи за украинският фашистки режим !!! Метла за всички предатели европейски ,подали се на деменцията !!!!
Новини по държави: