Last news in Fakti

17 Декември, 2023 04:06 2 517 5

Сунак и Мелони може да "нарушат консенсуса", за да се борят с незаконната миграция

  • италия-
  • великобритания-
  • мигранти

Премиерите на Великобритания и Италия проведоха среща в Рим

Сунак и Мелони може да "нарушат консенсуса", за да се борят с незаконната миграция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британският премиер Риши Сунак заяви вчера в Рим, че той и италианската му колежка Джорджа Мелони са готови да "скъсат с консенсуса", за да се борят с незаконната имиграция, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Лидерът на британската Консервативна партия говори на политически митинг, организиран от ръководителката на италианската правителствена крайнодясна партия Италиански братя. Двамата лидери поеха ангажимент да се справят с проблема с големия брой пристигащи на техните брегове и през октомври подписаха съвместно писмо, в което призоваха лидерите на ЕС да предприемат по-строги действия срещу незаконната имиграция.

Сунак призова както да се полагат повече усилия в борбата с трафикантите, така и за възпиране на бъдещите имигранти.

"За да бъде това възпиране надеждно, ще трябва да действаме по различен начин, да скъсаме с консенсуса. Ние с Джорджа сме готови да направим това", заяви той. "Ако не се справим с проблема, броят на хората само ще се увеличава и нашите държави и способността ни да помогнем на тези, които най-много се нуждаят от това, ще бъдат претоварени", добави той.

Вчера Мелони и Сунак се срещнаха в Рим с ръководителя на албанското правителство Еди Рама и се договориха за "по-нататъшно засилване на сътрудничеството срещу контрабандистите", съобщиха от канцеларията на италианския премиер.

Италия и Лондон са подписали споразумения с Албания за ограничаване на незаконното влизане на мигранти от тази страна.

Близо една трета от хората, пристигнали незаконно с лодки на британските кейове през 2022 г., са били с албанско гражданство, или близо 13 000 мигранти от общо 45 000. Лондон и Тирана обаче се споразумяха, че албанците, пристигащи в Обединеното кралство с лодки, могат да бъдат връщани направо в страната им на произход, припомня АФП.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 2 Отговор
    госпожа Меркел Ги Покани Мигрантите в Европа

    Коментиран от #2

  • 2 Урдулка

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Задължително е да прибереш поне трима, да ги храниш, поиш и обслужеаш- пълна програма. Такава е повелята на ЕС, на който си членка, козлодуйдски. Слушай и изпълнявай без съпротива. Ясна ли съм?

    Коментиран от #5

  • 3 Редник

    7 1 Отговор
    Силно съм впечатлен от Ганев, използва женския род по предназначение. Браво! Нали чувате журналистки да казват : Колегата Петрова.Срам! Умишлено го правят, за да се унищожи прекрасния български език.
  • 4 Бай Лисан

    4 0 Отговор
    Казано е: Гарван гарвану око не вади.
    Обаче Сунака гони сунаците.
  • 5 върви

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Урдулка":

    по Дяволите бе садист
Новини по държави: