Last news in Fakti

17 Декември, 2023 04:38 703 6

Великобритания и Германия се обявиха в подкрепа на "трайно" прекратяване на огъня в Газа

  • великобритания-
  • германия-
  • газа-
  • аналена бербок-
  • дейвид камерън

Външните министри Дейвид Камерън и Аналена Бербок излязоха със съвместна статия

Великобритания и Германия се обявиха в подкрепа на "трайно" прекратяване на огъня в Газа - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководителите на британската и германската дипломация Дейвид Камерън и Аналена Бербок заявиха, че има "спешна необходимост" от "трайно прекратяване на огъня" в ивицата Газа, но се обявиха против "общо и незабавно прекратяване на огъня", предаде Франс прес, цитирана от БТА.

"Трябва да направим всичко възможно, за да проправим пътя за трайно прекратяване на огъня, което да доведе до траен мир. Колкото по-скоро, толкова по-добре, нуждата е належаща", пишат двамата министри в съвместна статия, публикувана във в. "Сънди таймс". "Твърде много цивилни граждани бяха убити", отбелязват те.

Двамата водещи дипломати обаче добавят, че "не вярват, че призоваването сега за общо и незабавно прекратяване на огъня с надеждата, че то по някакъв начин ще стане постоянно, е начинът да се постигне напредък".

Това би означавало да се пренебрегне причината, поради която Израел е принуден да се защитава: "Хамас" извърши варварско нападение срещу Израел варварски и продължава да изстрелва ракети всеки ден, за да убива израелски граждани. "Хамас" трябва да сложи оръжие", заявяват външните министри.

Във вторник Общото събрание на ООН прие необвързваща резолюция, в която се призовава за "незабавно хуманитарно прекратяване на огъня" в Газа. Великобритания се въздържа от гласуване, припомня АФП. През последните дни администрацията на президента Джо Байдън оказва натиск върху израелските власти да преминат към по-малко интензивна фаза на офанзивата си, за да защитят по-добре цивилното население.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 🇮🇱🇮🇱🇺🇦🇺🇸✊🏻

    2 9 Отговор
    Тия като грамофонни плочи, ще прекратят огъня като постигнат целите си, защо Путлер не прекрати огъня ?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Калпазанин

    6 2 Отговор
    Лицемери, с ваша помощ избиха 20000 жени деца и сринаха един, то си е направо концлагер до основи и то в окупирана Палестина и ми говорят за мир. Колко още света ще търпи това варварство

    Коментиран от #4

  • 4 Руский

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Калпазанин":

    Какво варварство бе тези не са хора.
  • 5 ЕВРОНЮЗ

    0 0 Отговор
    Аз пък се обявявам за въоръжаване на палестинците 💣💣💣
  • 6 инфо

    1 0 Отговор
    Двама доказани некадърници (Аналена очевадно глупава), изведени на висши управленски позиции. От такива - клишета и нищо полезно (дори пропагандата им е плоска). Активно съдействат за обезличаване на ЕС - потърпевши сме всички.