Last news in Fakti
  Тема: Украйна

17 Декември, 2023 10:55 2 320 11

Над 2100 камиона чакат да границата между Полша и Украйна

  • полша-
  • украйна-
  • граница-
  • тир

Шофьорите на камиони са принудени да чакат с дни на километрични опашки

Над 2100 камиона чакат да границата между Полша и Украйна - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Над 2100 камиона остават на полско-украинската граница в очакване да влязат в Украйна, съобщи агенция РБК-Украйна, позовавайки се на информация от представители на Държавната гранична служба.

На 16 декември представителят на Държавната гранична служба на Украйна Андрей Демченко съобщи, че 2400 камиона чакат да влязат в страната на границата с Полша. Общо на границата с Унгария, Полша, Румъния и Словакия са останали около 4000 камиона.

Още новини от Украйна

На 6 ноември полските превозвачи започнаха акция с искане за премахване на предимствата, предоставени от Европейския съюз на шофьорите на камиони от Украйна след 24 февруари 2022 г. Те блокираха три основни ГКПП-та на границата с Украйна: Ягодин - Дорохуск, Краковец - Корчева и Рава Русская - Хребене.

На 23 ноември към тях е добавен четвърти - „Медика - Шегини”. На 26 ноември към полските превозвачи се присъединиха колегите им от Словакия, които периодично извършваха блокада на ГКПП Вишне Немецкие, но на 15 декември те прекратиха акцията. На 11 декември унгарски шофьори на камиони частично блокираха движението по границата с Украйна.

Шофьорите на камиони са принудени да чакат с дни на километрични опашки. От началото на блокадата вече трима украински шофьори са загинали на опашки на границата.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Уса

    25 2 Отговор
    Окрайна чия Македония е последно, руска или полска?
  • 3 Макробиолог

    18 1 Отговор
    И по зле ще става.
  • 4 Укропат

    26 2 Отговор
    Полша не са паляците. Паляците ни мразят. Както и всички останали. Обаче тяхното правителство е като българското. Подчиняват се на великия памперс. Важното е да дават оръжие и пари.
  • 5 ...

    15 1 Отговор
    Блокаж от всякъде
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Гошо

    9 1 Отговор
    Е защо чакат ?Нали има влак вече и ги вози през границата
    Нещо на Путин е работа това Сигурно хакерите му са хакнали ЖП-то и на Украйна и на Полша
    Я тук нашите да ги ориентират тия шофьори да се качват на влака
  • 8 Цкфкдкдк

    0 2 Отговор
    Почти колкото на Дунав мост 2
  • 9 бойко борисов

    12 0 Отговор
    " От началото на блокадата вече трима украински шофьори са загинали на опашки на границата." Щом е Украинец е герой - загинали на опашката -ако бяха Българи, или друга нация --въобще да не говорим за Руснаците-- същите щяха да кажат ,че са починали. От това можете да разберете как всяка дума всяко изречение са контролира и цялата медия се финансира от Световната сган .

    Коментиран от #10

  • 10 ........

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "бойко борисов":

    Укро зърното е обогатено с обеднен уран.По пътя шофьорите хващат лъчева болест.И това нещо искат да го внасят?!Тея са луди!Да си го карат на хамериканците и англетата,които им даваха снаряди с уран!
  • 11 Антизелен

    1 0 Отговор
    Ами като са плъзнали като хлебарки и знАят само да искат да пият и да се бият .да ходят в тяхната държава на фронта а не да ходят по чуждите държави да вземат работата на хората
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания