Тема: Украйна

19 Декември, 2023 11:55 1 137 27

WSJ: Не се очаква финансова помощ от САЩ за Украйна до края на годината

  • украйна-
  • сащ-
  • финансова помощ

На 17 декември преговарящите в Сената не успяха да постигнат съгласие относно мерките за сигурност на границата

WSJ: Не се очаква финансова помощ от САЩ за Украйна до края на годината - 1
Снимка: Shutterstock

До края на текущата година не се очаква Украйна да получи финансова помощ от САЩ. Въпросът дали такава ще бъде предоставена през следващата година остава без отговор. Това коментират от американския вестник The Wall Street Journal.

Вестникът припомня, че на 17 декември преговарящите в Сената не успяха да постигнат съгласие относно мерките за сигурност на границата, които републиканците изискват като условие за приемане на ново финансиране за Украйна. Това допълнително намалява шансовете за гласуването на помощта до края на 2023 година.

Изданието отбелязва, че преговорите са възобновени този месец, след като републиканците в Сената блокираха законопроект за чуждестранна помощ на стойност 110,5 милиарда долара, който включваше помощ за Украйна и Израел. Личното обръщение на украинския президент Володимир Зеленски към сенаторите и председателя на Камарата на представителите Майк Джонсън предизвика съчувствие, но не промени мнението им, че проблемът с границата на САЩ трябва да бъде разрешен в тандем с Украйна, на фона на исторически нива на нелегална миграция, цитирана от Фокус.

Но това е само едната страна на монетата – през следващата година в САЩ започва президентската кампания и за републиканците е изгодно да подчертаят провала на настоящия държавен глава Джо Байдън в Украйна. И отказът да се отпуснат средства за Киев идеално се вписва в тази тактика, пише вестникът. Освен това кампанията срещу сина на Байдън - Хънтър, е изградена именно около казуса с украинската корупция, дори в по-голяма степен, отколкото около темата за укриването на данъци, добави Фокус.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1944

    22 0 Отговор
    ма как ви отпори бай дън? аааааааа .... кеф.
  • 2 КОТарАК

    1 21 Отговор
    що така? нали според нашите ,,русофили,, ги печатали уж..
  • 3 Имам новинн

    26 0 Отговор
    И след края на годината не се очаква.
  • 4 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    18 1 Отговор
    80% от финансовата помощ за US.райна остава в USA 🤔🤔🤔

    Коментиран от #12

  • 5 9999

    20 0 Отговор
    Bloomberg: Съюзниците си задават въпроса за надеждността на САЩ заради Украйна

    Партньорите и съюзниците на САЩ си задават въпроса за надеждността на Вашингтон на фона на ситуацията в Украйна; последиците от неуспеха да предостави помощ на Киев могат да бъдат много по-дълбоки от последиците от изтеглянето на американските сили от Афганистан, съобщава Блумбърг.
  • 6 Зеленият

    27 1 Отговор
    Фалит и бяло знаме!

    Коментиран от #16

  • 7 Хахахахаха

    8 1 Отговор
    Хахахахаха
  • 8 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    20 0 Отговор
    "По-голямата част от американската военна помощ за Украйна се изразходва в самите САЩ – за производство на нови оръжия или замяна на изпратени такива от запасите на Пентагона, съобщава The Washington Post.

    От одобрените от Конгреса на САЩ 68 милиарда долара около 90% всъщност са "отишли“ за американците, подчертават от редакцията."
  • 9 Наблюдател

    8 0 Отговор
    Какво лаете нали първоначално се бяха договорили да вдигнат лимита на кредита който имат и във това число беше вмъкнато решението за границите и миграцията но Байдън е забравил за това и сега всичко се връща в поне вдигнаха лимита на кредита
  • 10 Общо взето

    18 0 Отговор
    Зеления да вдига белия флаг и да се извини на украинския народ за стотиците хиляди украинци, които можеха да са живи сега, ако не беше послушал деменцията Байдън. Трябваше да се откажат само от НАТО и щяха да се спасят много хора.
  • 11 ЕВРОНЮЗ

    15 0 Отговор
    😂 😂 😂 Е поне едно шише белина няма ли да отпуснат на зеления да си изпере потника.
  • 12 1944

    0 16 Отговор

    До коментар #4 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    толкоз груз 200 само с 20 процента? велики са украинците. поклон!

    Коментиран от #15, #19, #25

  • 13 Галя от EmbassyTO

    7 0 Отговор
    Но пък Бг ще я замулим. Предстои и човешка сила.
    Почивайте си. Студено е.
  • 14 Бесен-_ Язовец

    10 0 Отговор
    Американската ко4ина зло.вонна почна да краде от България пари за скрап. Шпионите на посолството даже се хвалят, че отделят 3 процента от бюджета за скрап.
  • 15 2023

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "1944":

    Вечна им памет!
  • 16 1944

    0 14 Отговор

    До коментар #6 от "Зеленият":

    фалира матушката ти. от вчера олп е 16 процента. доларчето подмина 90 рубли. инфлацията се увеличава. рООсия намаля добива на петрол. украйна е втория виетнам за рООсия.

    Коментиран от #17, #22

  • 17 хаха кажи ма

    10 0 Отговор

    До коментар #16 от "1944":

    хомобандюго как си днес ?тя фалира от две години ама цените със 100% надолу на всички продукти в Русия нали ма хомобандюго
  • 18 юса винаги когато

    5 0 Отговор
    русия има конфликт с някого , плаща на врага . така създава проблеми на руската армия . политическия елит се чуди как да им даде повече бомби , а фсб как да нтрие носа на американците . на русия няма кой да помага . сега от 4 държави като дойдат ф 16 и ще има грозни сцени . както вървят нещата , така ще продължат и напред . много лъжи , обиди , клевети , заплахи . ако притиснат още малко и беларус ще нахлуе в киев .
  • 19 барби

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "1944":

    как си днес кажи ма барбиииии къде кен?
  • 20 Дайте да дадем

    10 1 Отговор
    Предлагам, спешно да започнем да събираме капачки и да изпращаме SMS-и в помощ на Украйна!
  • 21 Рошав таралеж

    4 0 Отговор
    Бря, не думай..
  • 22 Хахаха, гл. к си

    9 0 Отговор

    До коментар #16 от "1944":

    Ааа, тя Украйна се занули той за петрола мисли. Русия се договори с арабите ОПЕК+ да намали добива . Глобалния Юг го слуша. Голям проблем е за ФАЩ това. Сега да ги видим. Императора е блестящ играч.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Соваж бейби

    7 0 Отговор
    Войната свърши ,няма да получат нито един долар повече!Дори Мишел Люклер се изтърва по телевизията че от февруари се задава спад на инфлацията ,хората са спрели да купува разни неща за кеф като мебели,декор,техника...само най важното храна или ако нещо се счупи и все без пари от мен народа е бесен ластика започна да се къса.От това губят много търговски вериги,разпродажба на смешна цена стоки ако нещо се залежи по рафтовете не може само една и съща стока модел.Акулите си заредиха складовете с евтино зърно,руска газ купена от Русия,препродадената руска от Дубай се лапна някой лев,мисля че си наваксаха загубите от короната айде време е Зеленко да си навре санкциите в г..а ,да бучи бели гащи с кафяво и да просят мир.Когато се отворят и заводите и търговията с Русия всичко се върне по старо му жалко само за избитите украинци и без дом.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ХАХАХА

    5 0 Отговор
    Егати кефа ! Дано дзеления пигмей се е запазил с бело ,за да продължи със сметките, въпреки че скоро няма да има изхвърляни за невероятния контранаступ. Ама ме кефи на макс !
  • 27 9090

    4 0 Отговор
    "Ще помагаме на Украйна колкото е необходимо." Е,явно вече не е необходимо.
Новини по държави: