Last news in Fakti

20 Декември, 2023 10:14 806 4

Представители на "Хамас" пристигат в Кайро за разговори относно установяване на мир с Израел

  • хамас-
  • кайро-
  • разговори-
  • установяване на мир-
  • израел-
  • газа

В египетската столица Хания ще разговаря с ръководителя на египетската дирекция

 Представители на "Хамас" пристигат в Кайро за разговори относно установяване на мир с Израел - 1
Снимка: Shutterstock

Високопоставена делегация от представители на ХАМАС, като председателят на политическия клон Исмаил Хания, планира да пътува до Кайро на 20 декември. Целта на тяхното посещение е да проведат разговори относно прекратяването на огъня в Ивицата Газа и да обсъдят въпроса за обмена на заложници, които се държат в анклава, съобщава AFP.

Източник на агенцията твърди, че в египетската столица Хания ще разговаря с ръководителя на египетската дирекция за общо разузнаване Абас Камел, "за да се спре агресията (срещу Газа) и войната, за да се подготви споразумение за освобождаване на затворници и да се сложи край на наложена блокада на сектора“, цитирана от Фокус.

По-рано палестинският портал Quds, позовавайки се на източници, съобщи за планове представители на ХАМАС да посетят Кайро "през следващите дни“ и да се срещнат с "египетски официални лица“, за да обсъдят "израелската агресия срещу Газа“. Бе отбелязано, че делегацията ще пристигне в Кайро "не от Газа“, припомня ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 САЩ

    5 2 Отговор
    Тези терористи видяха дебелия няма да им се получи
  • 2 ха ха

    1 0 Отговор
    Политическо крило, военно крило - крилата организация за размиване на отговорността... Как не сън се сетил да го практикувам този номер при жена ми: "Скъпа, ама то политическото крило беше при съседката, а военното за риба!" Сега ще видим евреите колко са прости.

    През 2005-та Израел напусна Газа и ги остави да се самоуправляват. После Хамас спечели изборите и изтрепа представителите Палестинската власт. Обстрелваше Израел с ракети... На израелците им писна и влезнаха в Газа. Спряха с мирно споразумение и условие за спиране на обстрела... И така 3 пъти - обстрели, интервенция, мир с обещание за спиране на обстрела... Накрая 7 октомври. Сега ще видим колко им е акъла на евреите...
  • 3 Дано

    2 1 Отговор
    Мосад да им видят сметката
  • 4 Биби Кинк

    0 0 Отговор
    Од де са пристигнале, од вътрешноста на Египед ли?