31 Декември, 2023 17:33 1 360 7

Стратегическа рокада по време на война! Нов външен министър в Йерусалим

  • ели коен-
  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • израел кац

Ели Коен ще продължи да служи като член на кабинета по сигурността, докато досегашният министър на енергетиката Израел Кац поема поста на министър на външните работи, се казва в изявлението

Стратегическа рокада по време на война! Нов външен министър в Йерусалим - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Израелското правителство одобри в неделя назначаването на нов външен министър на мястото на Ели Коен, който ще стане министър на енергетиката като част от предварително уговорена министерска ротация, се казва в изявление на правителството.

Назначенията подлежат на одобрение от израелския парламент.

Коен ще продължи да служи като член на кабинета по сигурността, докато досегашният министър на енергетиката Израел Кац поема поста на министър на външните работи, се казва в изявлението, докато страната навлиза в своя 86-ти ден на война с Хамас в ивицата Газа.

Израелското правителство също даде зелена светлина за провеждането на отложените общински избори през февруари, също подлежащо на одобрение от парламента.

"Обикновено не провеждаме избори по време на война, но тези избори са определени предварително", се казва в изявление от кабинета на премиера. "Веднъж вече ги отложихме".


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Каквото и да правят

    7 3 Отговор
    вече са доказани касапи ! Иначе за концлагерите всички разбраха ! Тогава било геноцид, сега е "грешка" !?
    Шашарми ! Все някога ще си платят сметката !!!
  • 3 Който лае срещу Ердоган

    7 3 Отговор
    Му изстива топлото местенце. Сега като министър на енергетиката ще трябва да целува там където е плюл защото нито един енергиен проект на Израел не може да се осъществи без благоволението на султана. Спомнете си как умря ийстмед
  • 4 Фалиралите

    1 0 Отговор
    Точно това ни интересуваше от тези.
  • 5 Търновец

    9 5 Отговор
    За около два месеца Израел уби повече цивилни в Газа отколкото Русите за две години в Украйна. Защо за Русите има санкции а за Израел не?
  • 6 Урюрвкос

    5 2 Отговор
    евреите имат стената на плача и толкоз нямат храм нямат светиня и колкото да се натискат Йерусалим не е техен
  • 7 Гост

    4 2 Отговор
    Мисирки, никой не е признал Ерусалим за столица на Израел.