Last news in Fakti

3 Януари, 2024 05:27 3 109 27

Украйна отново взе на прицел Белгород

  • белгород-
  • русия-
  • украйна

ПВО на Русия свали няколко цели, насочени към града

Украйна отново взе на прицел Белгород - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Белгород е включена сирена за предупреждение за ракетен удар, съобщи губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков в канала си в Telegram, предаде РИА.

"В Белгород е пусната сирена за опасност от ракети. Ако сте вкъщи, не се приближавайте до прозорците. Подслонете се в стаи без прозорци с плътни стени (коридор, баня, тоалетна, килер). Ако сте на улицата, слезте в укритие или друго безопасно място", написа той.

ПВО на Русия е свалила "няколко цели", насочени към Белгород, съобщи още Гладков.

„Нашата система за противовъздушна отбрана работи над Белгород и Белгородска област - няколко въздушни цели бяха свалени на подхода към града. Няма информация. за последствията в момента", пише той.

На 2 януари украинските въоръжени сили изстреляха 24 ракети "Вилха" и две ракети "Точка-У" по Белгород и региона, всички те бяха свалени от руски системи за противовъздушна отбрана.

Както уточни Гладков, след атаката на вражеската армия един човек е убит, а още 11 са ранени.

На 30 декември следобед украинските въоръжени сили атакуваха Белгород. Според Министерството на отбраната те са използвали ракети Alder с касетна част и чешкия MLRS Vampire. Системите за противовъздушна отбрана прехванаха повечето снаряди, но няколко боеприпаси и касетъчни части удариха града.

По последни данни 25 са жертвите на атаката, включително пет деца, повече от сто души са ранени. Президентът Владимир Путин нарече инцидента терористична атака, като отбеляза, че това е целенасочена атака срещу цивилно население, което няма да остане ненаказано.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИмеИве

    25 4 Отговор
    Сега е топло, ама какво ще трябва - дано не е студено на Орлов мост.
  • 3 Дддддд

    67 63 Отговор
    Укрите стрелят нарочно по мирен град и убиват жителите им-а после пищят че руснаците ги тепали-ами 8 години ви чакаха да се спрете-предупреждаваха ви..-ама фашист от дума не разбира...

    Коментиран от #16

  • 4 Георги Петров

    22 5 Отговор
    Тая снимка вече я научих наизуст. Колко пъти ще я слагате?
  • 5 Иванушка 🇷🇺

    34 30 Отговор
    Няма страшно - традиционна стара руска традиция.
    Да започнеш война неподготвен и със сметки без Кръчмар. Не е нещо с което да не да свикнали 😄
  • 6 007

    38 56 Отговор
    Няма по безочливо и нагло племе от блатните путлеристи!!! Бомбардират ежедневно болници училища и жилища а говорят за тероризъм на защитаващата се страна!!! Оня отгоре обаче гледа др0гари!!! 🇧🇬🇪🇺🇺🇲🇺🇦🇧🇬
  • 7 За това

    49 31 Отговор
    И после оня дрогаж Зеленски пищи -ама нас защо ни маат руснаците...

    Коментиран от #11

  • 8 Нещо извън темата...

    37 42 Отговор

    До коментар #1 от "КОТарАК":

    Ментето диктатор, след изборите ще сдаде властта подобно на пияницата Елцин (който го лансира) на някой по-млад. (вероятно на сина на Николай Патрушев).
    А целта на стрелбата срещу Белгород е абсолютно нищо в сравнение с руския терор над цяла Украйна...
  • 9 Българин

    39 30 Отговор
    Другари, нека някой да ми обясни как безаналоговото ПВО на Рассия хем е свалило всички цели насочени срещу Белгород, хем един е убит и единадесет са ранени???
    6976
  • 10 Каквото повикало,

    29 35 Отговор
    такова се обадило. Кремлянските нацисти почнаха да вдяват бавно лека-полека, ма те толкова си могат...
  • 11 Неграмотен си

    15 13 Отговор

    До коментар #7 от "За това":

    Не пиши повече тук, ако обичаш!

    Коментиран от #20, #22

  • 12 Артилерист

    39 27 Отговор
    Това е повече от военно престъпление. Според руски източници броят на жертвите в Белгород от 30.12 вече е достигнал 131 човека. Това е нацистко варварство. То също е нагледно доказателство, че подобно варварство наистина е извършвано с години от бандеровските нацисти и укроармията спрямо мирните жители на Донбас. И че Русия не само, че правилно е влязла да спаси тези хора, но даже е закъсняла. Наказателната операция на руските войски на това варварство не закъснява. След масирани ракетни, бомбени и атаки с дронове са убити към 500 нацисти, от които 200 наемници, 100 старши и висши офицери (няколко американски генерали) и персонал в унищожен команден пункт, поразени са логистични центрове с личен състав и бойна техника, както и обекти по фронтовата линия. Руският ВПК увеличава ежедневно производството на бойна техника и различни видове боеприпаси, с които напълно задоволява нуждите на фронта и трупа допълнителни запаси...

    Коментиран от #13, #24

  • 13 Факт е, че

    14 23 Отговор

    До коментар #12 от "Артилерист":

    си написал абсолютни глупости...

    Коментиран от #21

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Артилерист

    13 1 Отговор
    До коментар N13 от " Факт е, че"
    Добре е, че си ги прочел. Има една такава мъдрост: "Мисли, преди да говориш. ЧЕТИ преди да МИСЛИШ!"
  • 16 Плътни

    8 5 Отговор

    До коментар #3 от "Дддддд":

    Да отида на гости в Белгород,нали гарантираше че всичко е под контрол 🐻вече ние руснаците се съмняваме в думите му!
  • 17 ЗОРО

    9 4 Отговор
    Руснаците трябва да оставят Лвiв без ток и парно за цялата зима, та да им дойде акъла на бандеровците!!!
  • 18 Ха ха ха ха

    11 3 Отговор
    То заради такива изцепки няма да има никаква ОсРайна. Малорусия се връща където й е мястото. Бившият клоун съвсем си разви пояса и ще бъде много интересно да го заловят жив. Има голяма вероятност неговите началници от синесриона да му организират някаква случка, защото инак ще пее като канарче и ще им извади кирливите ризи на показ пред света.
  • 19 По-добре

    4 8 Отговор
    да включат сирените, че работи русккото ПВО.

    Ракетите на руското ПВО дефектират над центъра на голям населен град.

    В нета има видеа в които се вижда как стрелят с ПВО от единия край на града и по средата на полета си променят траекторията и падат в центъра на града.

    Пораженията от "ударите" също не съответстват на руските лъжи, че това са "касетъчни боеприпаси". Пораженията са локални на няколко места, което е съвсем различно от касетъчни боеприпаси.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Успокой

    5 2 Отговор

    До коментар #13 от "Факт е, че":

    нервата, че идват онези с ризата, с дългите ръкави и следват студени душове, и електро терапии. Приеми фактите каквито са и не се изхвърляй.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ти ди рядък

    3 5 Отговор

    До коментар #12 от "Артилерист":

    Недокат,ама рядък полуграмотен.Всички снимки на ударени блокове и болници в Киев и Харков малко ли са ти бе.2 г геноцид ,2 г..
  • 25 Артилерист

    2 2 Отговор
    До коментар N24 от "Ти ди рядък"
    Вероятно си искал да кажеш нещо по-обидно, но си стигнал до нещо, коета аз за 36 години в АРТИЛЕРИЯТА не съм чувал и виждал. Недокатът е нещо неудушевено, как е възможно при това положение да е полуграмотен? И в Буча имаше снимки на убити, но се доказа, че това са украинци, убити от бандеровци.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания