Last news in Fakti

10 Януари, 2024 06:33 1 076 13

Равини настояха за спиране на огъня в Газа ВИДЕО

  • равини-
  • газа-
  • оон-
  • протест

Духовниците и техни студенти изразиха недоволството си в ООН

Равини настояха за спиране на огъня в Газа ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Над 30 равина и техни студенти от американски организации протестираха във вторник в ООН с искане за прекратяване на огъня в ивицата Газа. Демонстрантите поискаха също от администрацията на президента Джо Байдън да позволи приемане на резолюция с подобно искане вместо да ѝ налага вето в Съвета за сигурност на ООН, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БТА.

Протестите бяха организирани от еврейски групи в САЩ, включително Еврейски глас за мир, Евреи за расова и икономическа справедливост и "Равини за прекратяване на огъня". В социалните медии групите обявиха, че в демонстрацията в сградата на ООН са участвали 36 равина. „Хъфингтън пост“ съобщи, че равините са получили достъп до сградата като част от туристическа обиколка.

ООН поиска незабавно хуманитарно спиране на огъня в Газа на фона на огромен брой загинали във войната. САЩ обаче наложиха вето в Съвета за сигурност на ООН на резолюции с този призив, казвайки, че това ще позволи на палестинската групировка „Хамас“ да се прегрупира и възстанови.

Над две трети от 193-те членки на Общото събрание на ООН подкрепиха миналия месец искане за незабавно прекратяване на огъня в ивицата Газа.

Протестиращите в сградата на ООН носеха плакати с надписи като „Байдън: светът казва спиране на огъня“ и „Байдън: спри да налагаш вето на мира“.

Протести с подобни искания бяха организирани напоследък в много райони на САЩ – от Ню Йорк и Лос Анджелис до Вашингтон, отбелязва Ройтерс. В понеделник демонстранти, настояващи за спиране на огъня в Газа, прекъснаха реч на Байдън в църква в Южна Каролина. Президентът каза, че е призовал Израел да намали атаките и да се изтегли "значително" от Газа.

Еврейските организации в САЩ са поделени по въпроса за реакцията на Израел след атаката на „Хамас“ на 7 октомври. Изпълнителният директор на Лигата за борба с поругаването Джонатан Грийнблат определи организациите, които настояват за спиране на огъня, като „групи на омразата“, които не представляват еврейската общност.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биби Кинк

    5 2 Отговор
    Равините искат спиранье на огана,да почва кланьето по брже!

    Коментиран от #9

  • 2 мдаа

    5 4 Отговор
    Ей колко са добри тия лицемери, искали спиране на огъня в Газа
  • 3 Иван

    4 10 Отговор
    Живеят в САЩ??? Защо не отидат да живеят в някой пограничин кибуц, например в някойот нападнатите от Хамаз, и от там да искат спиране на огъня???

    Коментиран от #10

  • 4 Друг равин

    2 11 Отговор
    Удрийййй яко бре бай Нетаняхо.....
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 💠🔆♻️

    4 1 Отговор
    Хитлерова Германия извършва Геноцид срещу Ортодоксалното Европейско Еврейство през Втората Световна Война.


    За Ортодоксалните Евреи Държавата Израел не съществува като такава, много от оцелелите групи от Ортодоксални Евреи не са съгласни да има Израелска Държава тъй като Еврейската Държава противоречи на Еврейската Ортодоксална Религия.
  • 7 Иван

    7 0 Отговор
    Байден е боклук!!!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Иван":

    Защото в кибуците живеят ционисти, а тези равини не са ционисти.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Иван

    3 0 Отговор
    Лигата е най-гнусната терористична ционистка организация на планетата Земя.
  • 13 Студопор

    4 0 Отговор
    Хората искат мир, САЩ казва "не, трябва да има война!!"