Last news in Fakti

1 Януари, 2014 10:14 887 0

Гърция поема председателството на Европейския съюз

  • гърция-
  • ес
От днес до края на юни Гърция поема ротационното председателство на Европейския съюз. Страната ще оглави Съвета на външните министри на ЕС за пети път, припомня ИТАР-ТАСС.
 
Атина обещава пестеливо председателство за сметка на съкращаване на разходите на стратегическото председателство на ЕС и свързаните с това планирани мероприятия. 

Доминиращи теми в амбициозната програма на Гърция са борбата срещу нелегалната имиграция, младежката безработица, политиката на мореплаването и обединението на банките в Евросъюза. В нея не е включен като приоритет разширяването на съюза поради споровете с Македония и Турция. Единственото изключение е стартът на преговорите със Сърбия.

 
Икономистите изразяват предпазливи очаквания, че 2014 ще бъде първата година на икономическо съживяване за южната ни съседка, която беше шест години в рецесия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: