Last news in Fakti

21 Януари, 2024 05:05 788 4

Вашингтон се похвали с напредък в борбата с нелегалната миграция

  • сащ-
  • миграция-
  • граница

Американският държавен секретар Антъни Блинкън в петък се срещна с мексиканската си колежка Алисия Барсена във Вашингтон

Вашингтон се похвали с напредък в борбата с нелегалната миграция - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

САЩ и Мексико постигнаха напредък към решаването на проблема с нелегалната миграция, заяви американският Държавен департамент след среща на външните министри на двете страни, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Борбата с мрежите за трафик на мигранти и пресичането на железопътните и автобусните маршрути дадоха резултат, каза днес говорителят на дипломатическото ведомство Матю Милър.

Американският държавен секретар Антъни Блинкън в петък се срещна с мексиканската си колежка Алисия Барсена във Вашингтон. На заседанието присъстваха и високопоставени представители на други държавни служби, отговарящи за имиграцията.

Освен това САЩ поеха ангажимент да подкрепят Гватемала, откъдето също пристигат нелегални мигранти. "Съединените щати са готови да подкрепят народа на Гватемала и неговото ново правителство по широк кръг въпроси, включително икономическото развитие и контрола върху на миграцията", отбеляза Милър.

Републиканците в Конгреса блокираха спешното финансиране за Украйна в опит да прокарат нови политики за сигурност по американско-мексиканската граница, припомня Ройтерс. Републиканската партия обвинява президента Джо Байдън за рязкото увеличаване на мигрантския приток в САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дете Индиго

    4 0 Отговор
    В САЩ никой не иска да ходи защото там живота е лош , виж за Русия има опашка от чакащи ден и нощ седят на границата с Русия за да им дойде реда и със записване за месеци напред и връзки трябва за да се влезе в рая тоест в матушката

    Коментиран от #2

  • 2 Фен

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Дете Индиго":

    Ами Русия няма шантавата политика на САЩ и на Германия, да плащати здръжка на боклука, който ги залива, за сметка на собствените си граждани! Тия, дето драпат натам, не отиват заради хубавите заплати, а заради безплатното кльопане.
  • 3 Мхм

    1 0 Отговор
    Ако Сащ нямаше тая сухоземна връзка с Мехико какъв кеф щеше да е
  • 4 Харон

    1 0 Отговор
    Мммммм да. В Испания е пристигнала вече първата партида 5000 бежънци от Венезула, Куба, Гватемала, Еквадор.