Last news in Fakti

27 Януари, 2024 06:45 5 582 24

Байдън е готов да предприеме строги мерки срещу нелегалната миграция към САЩ

  • сащ-
  • джо байдън-
  • миграция

Те трябва да бъдат одобрени от Конгреса

Байдън е готов да предприеме строги мерки срещу нелегалната миграция към САЩ - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американският президент Джо Байдън е готов да предприеме строги мерки за ограничаване на нелегалната миграция към Съединените щати, ако бъдат одобрени от Конгреса. Това се казва в изявление на ръководителя на администрацията на Вашингтон, публикувано от пресслужбата на Белия дом.

Американският лидер призна, че контролът на южната американска граница се осъществява неправилно. „Крайно време е това да се поправи“, подчерта той. Байдън заяви, че неговите представители са се консултирали с американски сенатори от двете партии повече от два месеца „за сериозно и окончателно разрешаване на кризата на границата“. По време на дискусиите Байдън каза, че са били договорени „някои от най-строгите и справедливи реформи за граничната сигурност“ в историята на САЩ.

Според Байдън, ако бъде одобрен от Конгреса, той ще има „нови спешни правомощия да затвори границата, ако тя е претоварена“. „Ако ми дадат такива правомощия, бих ги използвал в същия ден, в който подпиша съответния законопроект и той стане закон“, добави президентът на САЩ. Той подчерта, че Конгресът трябва да одобри искането на администрацията за допълнителни средства за сигурността на границата. Според него това ще даде възможност за привличане на допълнителен персонал.

Републиканците в Конгреса свързват затягането на контрола на границата между САЩ и Мексико с отпускането на средства за други нужди, включително помощ за Украйна.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОЛАТА ИСТИНА

    53 2 Отговор
    Нещо за горящия английски танкер ударен от хусите или подобни новини не са демократични ?
  • 2 Милене

    27 3 Отговор
    Не с т а в а й с м е ш е н.Байдън т о в а ,байдън-о н о в а.И. д е ц а т а. р а з б р а х а,че т о в а. е кукла на конци в кукления т е а т ъ р.С а м о т и н е с и р а з б р а л.И о н и я. т р и м а т а. г л а д н и. п о м и я Ра..К о л е г и т е ,д е.
  • 3 Хаа

    43 1 Отговор
    Е нали в началото на кампанията обвиняваше Тръмп, че спира емигрантите с ограда. Сега и той бил против.
  • 4 Бъдеще

    44 9 Отговор
    Лоша работа. Ще се отвори пътя за въоръжаване на Украйна, а това означава още и още славянски жертви, за кефа на англосаксонците...
    Дано републиканците са по отговорни и спрат това безумие!
  • 5 Фелдфебелът

    5 51 Отговор
    Ура, ще има пари за оръжия за Украйна. Ще мрат руските окупатори!

    Коментиран от #7, #14

  • 6 Фен

    25 1 Отговор
    Тоя, нещо го препрограмират! Ама късно е бъгав напоследък, Бог знае на къде ще фане...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Милен Ганев

    35 2 Отговор
    Кажете нещо за щата Тексас, какво става там !
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Джо Дементен

    35 0 Отговор
    Ко речи? Последно беше накарал Тексас да отхлаби мерките и да разкара бодливата тел от границата, но тексаската национална гвардия отказа.
  • 11 Мишел

    36 1 Отговор
    28 щата са против емиграционната политика на Байдън . Част от тях- Флорида, Небраска, са вдигнали националната си гвардия в готовност да подпомага Тексас срещу армията.
  • 12 Дякон Унуфрий Араллампиев

    15 3 Отговор
    Имаше виц Ние го ЧЕКАМЕ ОТ НАТО ОНО ДОЙДЕ ОТ БРАТО заради Чернобил Сега ще стане ЧЕКАМЕ да падне брато оно падна НАТО
  • 13 Някой

    33 2 Отговор
    Абе, Факти, що не кажете на хората какво става в САЩ? Тексас са извадили националната гвардия и строят заграждения по границата, напук на Байдън и Върховния съд на САЩ. Байдън заплашва Тексас с военна интервенция. А в подкрепа на Тексас са се обявили губернаторите на 25 щата. И те щели да пратят тяхната национална гвардия в Тексас, за да им помогнат.
    Нещо като гражданска война се заформя в САЩ. Браво на Тексас - опълчи се на безхаберната Найденова администрация.
    Ще бъде много феерично!

    Коментиран от #16

  • 14 Айде бегай на фронта да ги трепеш,

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Фелдфебелът":

    фатмак!
    Или си некой артелчик, дет само може да гепи и не може да си види обувките от корема?

    Коментиран от #17

  • 15 15 Хахахаха

    17 0 Отговор
    Тексас трябва да спре да финансира правителство на САЩ, което е във война с народа си, заяви на живо по FOX NEWS сенатор от Тексас, предаде Телеграм каналът Наблюдател.

    Губернаторът на щата Грег Абът заяви, че е готов за конфликт с федералните власти.
  • 16 Бачо Киро

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Някой":

    Как да кажат, като не смеят... Байдън иначе сега щял да взема мерки, а точно тази точка на Тръмп я ползваше, за да гласуват всички мин.дили за него, понеже лошият Тръмп щял да затвори границата...
  • 17 чичо ти

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Айде бегай на фронта да ги трепеш,":

    ти пък артелчик . много го надцени той даже не знае какво значи това. човека е от ония умните с оскубаните вежди.
  • 18 Барон Мюнхаузен

    12 0 Отговор
    Тексас рискува да се отдели от Съединените щати заради конфликт с администрацията на президента Джо Байдън, свързан с имиграционната политика. След като Върховният съд на САЩ разреши на имиграционните служители да демонтират оградите от бодлива тел по границата с Мексико, призивите за отделяне от Съединените щати се засилиха в Тексас.
  • 19 Дядо Щукар

    10 0 Отговор
    Никакви мерки няма да предприеме Памперса, напротив. То и затова Тексас пое нещата в свои ръце и сега там на границата е националната гвардия.

    Коментиран от #20

  • 20 истина ти казвам

    5 0 Отговор

    До коментар #19 от "Дядо Щукар":

    Ами деменцията баце! Не че се присмивам,ама да си със деменция и да си на чело на ядрена държава е меко казано повече от опасно! Тоа във един момент може да реши да завлече целия свет във ада!!!!
  • 21 Чепо

    5 0 Отговор
    Тексас да поиска помощ от Путин
  • 22 сашо

    2 0 Отговор
    Джо е велик ? Джо решава проблемите със замах но му създават изкуствени препятствия Но той ще ги преодолее защото е енергичен, и решителен. смел и безстрашен ( не намирам думу да се изразя ). Само Джо, само той е способен и може да реши не само своите но и Световните проблеми . Джо ти си гений !--- единственият който може да направи Америка Велика. Американският народ ще вземе правилно решение като избере Джо за Президент на тая велика страна наречена Америка. Джо!--- желая ти успех на изборите ! .
  • 23 И откога така

    2 0 Отговор
    И Откъдя накъдя, бре ...Откъдя накъдя?!? До вчиераа... другу пееиши! Дънби нещо, щото Рипубликанците, нещо ... изотзад, там нещо?Или щото последнуту пруучване нещо под 30% удубрунието нещо бегало, а? Чее, малко срамота пада, нали?
    При толкоз дрънкане на оръжие и размахване на Голямата ракета! За идин приятел питам, де!
  • 24 Безпартиен

    0 0 Отговор
    ТОЙ ДЪРТИЯ ПЕЗЕВЕНК, ДА СИ ВЗЕМЕ ТАЛИБАНИТЕ ОТ ИРАК И АВ ГАНИСТАН, щото са негови, а не на ши! Тъкмо ша оправят американки те!