Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 06:07 1 064 10

Г-7 затяга правилата за вносителите на руски петрол заради тавана на цените

  • г7-
  • руски петрол-
  • вносители

В момента застрахователните компании и превозвачите са длъжни да получат уверение, че цената на петрола не превишава определената граница

Г-7 затяга правилата за вносителите на руски петрол заради тавана на цените - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Министерството на финансите на Япония и ведомствата на другите страни от Г-7 планират да затегнат правилата за вносителите на руски петрол, за да спазват тавана на цените от 20 февруари, съобщи вестник Никкей.

В момента застрахователните компании и превозвачите са длъжни да получат уверение, че цената на петрола не превишава определената граница. Такова уверение обаче е валидно за целия период на действие на застрахователния или транспортния договор.

Очаква се такъв документ да се изисква за всяко товарене. Твърди се, че представителите на Г-7, ЕС и Австралия са се договорили за затягане на правилата.

Страните от Г7, ЕС и Австралия по-рано бяха наложили таван на цените на руския петрол, доставян по море, в размер на 60 долара за барел. От 5 февруари 2023 г. подобни ограничения започнаха да се прилагат и за доставките на петролни продукти от Русия. Ограниченията бяха определени на 100 и 45 долара за барел в зависимост от категорията на петролните продукти. За промяна на тези ограничения е необходимо съгласието на всички държави от ЕС и членовете на Г-7.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тото

    29 1 Отговор
    Че те всички от Г7 не са спирали да купуват Руски петрол и газ но чрез разни фирми прекупвачи които им го препродават на по високи цени !!!!!! Лицемерието е основно качество във политиката днешно време!!!!
  • 2 Всички санкции

    27 1 Отговор
    Без одобрение от ООН са незаконни.И какво се получава, че тия от Г-7 са една престъпна грабителска организация.
  • 3 Снежанка

    32 1 Отговор
    Седемте джуджета не искат да купуват "руски" петрол, но като мине през Азербайджан и Турция, вече не е руски.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Пълна шизофрения

    15 0 Отговор
    Докато пътуват танкерите по океаните, цената на петрола на световните борси се мене милиони пъти. И кой може да наложи диктат на определени цени? Побъркаха се. А нали Русия е в комбинация с другите производители на петрол в света? Абе какво ще забраняват и ограничават? Ще си стрелят пак в коляното, както съюза направи с газа.
  • 7 Тоест

    11 0 Отговор
    1 млрд диктуват на останалите какво да правят!! И това е демокрация която трябва да е еталон за световния ред??тоест диктатура на силния и малцинството
  • 8 Е те на това

    10 0 Отговор
    му се казава свободен пазар и конкуренция. Демократично ти определят правилата.

    Коментиран от #9

  • 9 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Е те на това":

    така е. Това да отстраниш терористи и убийци от пазара е част от демокрацията - ДЕМО - народ, КРАЦИЯ - УПРАВЛЯВА. Народа е избрал представителите си и те РЕШАВАТ С КОЙ ДА ТЪРГУВАТ И КОЛКО
    Май бъркате свободата със слободия.
  • 10 хе хе хе

    0 0 Отговор
    ма много сте се загрижили за джобчето на Пу. Що така? Да не секнаха копейките?