Last news in Fakti

6 Февруари, 2024 14:05 2 684 2

Испански фермери блокираха движението по някои от главните магистрали на страната

  • испания-
  • фермери-
  • движение-
  • магистрали-
  • блокирани-
  • испански фермери

В Жирона можеха да се видят трактори да се събират преди деня на протестите, носейки плакати с надпис "Без фермери няма храна"

Испански фермери блокираха движението по някои от главните магистрали на страната - 1
Снимкa: БГНЕС

Фермери от Испания блокираха движението по някои от основните магистрали на страната във вторник, присъединявайки се към своите колеги от други европейски страни, които протестират срещу високите разходи, бюрокрацията и конкуренцията от страни извън ЕС. Това съобщават Ройтерс и News.bg.

"С различни нюанси, в целия Европейски съюз имаме едни и същи проблеми", каза Донасиано Духо, вицепрезидент на ASAJA, една от най-големите асоциации на фермерите в Испания, пред националната телевизия TVE.

ASAJA и други асоциации призоваха за протести от четвъртък, но много фермери излязоха на пътищата с тракторите си още във вторник, затруднявайки трафика в цялата страна от Севиля и Гранада на юг до Жирона близо до френската граница, съобщиха пътните власти.

"На селото му писна", каза Духо.

В Жирона можеха да се видят трактори да се събират преди деня на протестите, носейки плакати с надпис "Без фермери няма храна".

Подобно на колегите си от Франция, Белгия, Италия и Португалия, испанските фермери се оплакват от нарастващата тежест на европейската бюрокрация, ниските цени на продукцията и растящите разходи.

Те казват, че взискателните правила, наложени на фермерите от ЕС за опазване на околната среда, ги правят по-малко конкурентоспособни от колегите им в други региони, като Латинска Америка или европейските страни извън ЕС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брюкселски зелки

    10 0 Отговор
    Санкциите работят перфектно. Очакваме 101- вата.
  • 2 Дякон Унуфрий Араллампиев

    7 0 Отговор
    Тия пък защо протестират нали уж демокрация Шенген Евроатлантизъм Що не плюете тях както нашите Колхозници Нали уж в Европа тече мед и масло
Новини по държави: