Last news in Fakti

15 Февруари, 2024 12:50 1 351 1

В Мраморно море е потънал товарен кораб, шестима души се издирват

  • мраморно море-
  • потънал кораб-
  • товарен кораб-
  • издирват се-
  • турция

Спешно са изпратени спасителни моторни лодки към мястото

В Мраморно море е потънал товарен кораб, шестима души се издирват  - 1
Снимка: БГНЕС

Спасителни екипи в северозападна Турция се ангажират с изваждането на екипажа на потъналия товарен кораб в Мраморно море, съобщи високопоставен местен служител пред Анадолската агенция (АА), предава News.bg.

Губернаторът на Бурса, Махмут Демирташ, заяви, че са предприети мерки за спасяване на екипажа от шестима души, за които предполагат, че са турски граждани, на кораба "BATUHAN A", който потъна.

Той поясни, че два екипа на бреговата охрана, заедно с трета група от района на Бандирма в провинция Баликесир, също разположен на южния бряг на Мраморно море, са били изпратени към местопроизшествието, югозападно от остров Имрали.

Също така, бяха изпратени спасителни моторни лодки в района, според изявление на Генералната дирекция за крайбрежна безопасност на страната.

Демирташ добави, че вълните в зоната, където корабът е потънал, достигат височина от 3 метра, и подчерта, че спасителните действия се координират от командването на бреговата охрана в Муданя, Бурса.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: