Last news in Fakti

16 Февруари, 2024 13:40 1 006 28

Израел категорично отхвърля международния диктат за двудържавно решение, заяви Нетаняху

  • израел-
  • бенямин нетаняху-
  • международен диктат-
  • двудържавно решение-
  • хамас-
  • палестинци-
  • газа

Подобно споразумение може да се постигне само чрез преки преговори между страните и без предварителни условия, допълни той

Израел категорично отхвърля международния диктат за двудържавно решение, заяви Нетаняху - 1
Снимка: Shutterstock

Израел реши категорично да не допусне налагането на двудържавно решение за разрешаване на конфликта с палестинците след завършването на военните действия срещу групировката Хамас в ивицата Газа. Това беше подчертано от министър-председателя на Израел в публикация в социалната мрежа, предаде Фокус.

"Израел категорично отхвърля международния диктат относно трайно заселване с палестинците“, предупреди Нетаняху в съобщението си.

Подобно споразумение може да се постигне само чрез преки преговори между страните и без предварителни условия, допълни той. Израел също се противопоставя на едностранното признаване на палестинска държава.

Подобно признаване, след "клането“ на ХАМАС от 7 октомври, би "възнаградило тероризма и би възпрепятствало всяко бъдещо мирно споразумение“, обясни израелският премиер.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бен Гурлион

    24 3 Отговор
    Никой (най-малко САЩ) може да диктува на Израел какво да прави. Ако иска ще се гаври с трупове и по СиЕн Ен ще разказват, че това е най- хуманната военна операция на всички времена. Теориите на заговора пасти да ядат.
  • 2 Калпазанин

    12 6 Отговор
    То света е станал исраел и останалите. Та какво да кажем за горките палестинци. Злото е завладяло света
  • 3 Ддд

    14 6 Отговор
    Психопат. Какво да се заселват, те са си на земята. През ВСВ, евреите от Европа, освен по цял свят, са се спасявали в Палестина. Откога съществува държава Израел, знаем всички. Да не говорим, че първоначално споразуменията са били за две държави. Израел и Палестина. Нагъл мнооого.
  • 4 Истината

    9 3 Отговор
    Повече от 12 хиляди непълнолетни палестинци са убити в ивицата Газа от началото на войната на Израел срещу „Хамас.
    До сега са Ликвидирани повече от 28 2ОО човека.
    Сред убитите има около 8400 жени.

    Коментиран от #6

  • 5 интересно

    2 10 Отговор
    как комунистите защитават исламските терористи постоянно, включително и нашите русоробu

    Коментиран от #7

  • 6 Мдаа

    5 12 Отговор

    До коментар #4 от "Истината":

    На 7-ми октомври 2023г., ХАМАС направи показно пред светът как се трепят жени и ДЕЦА. Как се изнасилват жени и отвличат хора. Някакви примати, седнал тоя или оня да плаче за тия убийци

    Коментиран от #13, #28

  • 7 Комунист

    7 0 Отговор

    До коментар #5 от "интересно":

    Комунистите отдавна измряха. Тук там останал някой жив. Всичко е демократи.
  • 8 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    3 9 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа.Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.

    Коментиран от #14

  • 9 Такааа

    6 4 Отговор
    Абе защо го търпите още тоя няма ли кой да ликвидира този антихрист,нямало да има палестинска държава,твоята терористична държава трябва да изчезне по скоро и света ще се успокои
  • 10 Фелдмаршал Паулус

    4 2 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация вие държите затворен контролнопропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители.
  • 11 Даа

    5 4 Отговор
    Ден ще дойде арабите ще унищожат Израел, ционистите сега избиват жени и деца но едно палестинче умира на нейно място 200 арабчета се раждат,не ми се мисли след 10 или 20 години кво очаква терористичното образование наречен исраел
  • 12 Лумпен

    4 4 Отговор
    Докога ще го търпят всички този ИЗРОД!
    Времето му трябва да изтече по скоро!
    Много има да страдат евреите иначе...!
  • 13 Нее

    8 3 Отговор

    До коментар #6 от "Мдаа":

    Всичко беше цирк и основание за да могат да унищожат палестиците

    Коментиран от #17

  • 14 Нее

    1 3 Отговор

    До коментар #8 от "Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри":

    Тях евреите щели да ги пратят в твоята и на тия дето подкрепят геноцида в домовете им
  • 15 джо

    5 3 Отговор
    Видът му е вид на престъпник , убиец.
  • 16 джо

    1 3 Отговор
    Видът му е вид на престъпник , убиец.
  • 17 Мдаа

    3 2 Отговор

    До коментар #13 от "Нее":

    Няма какво да ми викаш нееее ислямисте. Има достатъчен видеоматериал за убийствата и издевателствата извършени от ХАМАСките мародери на 7-ми октомври 2023г. Отвличането на 240 заложници в тунелите на ГАЗА и това ли е цирк? ХАМАС ще бъде унищожена, запомни добре това.

    Коментиран от #20, #21

  • 18 Генералисимус Сталин

    3 2 Отговор
    Няма геноцит. Има реалност! На рожденният ден на палестинчето навършило 10 години, му се връчва АК-47 и прочита възванието, което трябва да научи найзуст, как да убива враговете си? КОЙ Е ВРАГЪТ ПИТАМ АЗ? Забележете врагът е израелската девойка, израелският юноша въобще израелеца. Те не са съседи, а врагове които трябва да бъдат убити. 7 октомври 2023г светът беше свидетел на жестоките ислямски убийства! Така не може да продължава! Как може да се разрешат нещата? Просто е. Египет си отваря границите за палестинските мигранти, както останалите богати арабски държави също се включват в процеса и прибират палестинците в своите държави. Няма друго положение.

    Коментиран от #19

  • 19 Такааа

    2 4 Отговор

    До коментар #18 от "Генералисимус Сталин":

    Ами врага е циониста дето им е взел къщата,дето му е убил вуйчото изнасилил лелята,палестинец оставили дома си 2 дена без надзор веднага в него се заселва еврейски заселник,газа е най големия открит концентрационен лагер в света,десетки хиляди деца и млади палестинци са затворени по еврейските затвори,и за тия дето подкрепят ционистите знаят ли че ционистите колко църкви унищожиха в Газа и според тяхната библия християните са врагове и трябва или да робуват на евреите или да се избиват
  • 20 Нее

    1 5 Отговор

    До коментар #17 от "Мдаа":

    Хамас за евреите са терористи но освен в Газа те някъде да са убили някой,те са управляващи избрани чрез избори в газа народа ги избрал ,мен не ме интересува кой кого как нарича аз гледам как евреите извършват геноцид в Газа

    Коментиран от #24

  • 21 Такааа

    2 2 Отговор

    До коментар #17 от "Мдаа":

    Как така в същия момент еврейската армия е изтеглена от границата с газа,как така Мосад не е разбрал че ще има нападение и накрая повечето убити са били от еврейски самолети бомбардирали безразборно хамасците и цивилните евреи в тържеството

    Коментиран от #23

  • 22 Волтер

    1 0 Отговор
    За да разбереш кой те управлява, разбери кого нямаш право да критикуваш!
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Мдаа

    4 1 Отговор

    До коментар #20 от "Нее":

    Ислямисте, край с ГАЗА. По вече няма да живеете там. Отивате в Египет.

    Коментиран от #26

  • 25 Българка

    4 2 Отговор
    Пускайте помпите с водата в тунелите на ГАЗА и приключвайте с ХАМАС.

    Коментиран от #27

  • 26 Нее

    1 1 Отговор

    До коментар #24 от "Мдаа":

    Робе аз съм в България
  • 27 Нее

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Българка":

    А гъста вода в твоя тунел искаш ли
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.