17 Февруари, 2024 14:21 796 19

Шолц призова за повече хуманитарна помощ в ивицата Газа

  • олаф шолц-
  • германия-
  • ивицата газа-
  • израел-
  • помощ

Германия се застъпва за мир между израелци и палестинци

Шолц призова за повече хуманитарна помощ в ивицата Газа - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Израел има право на самоотбрана и може да разчита на западна подкрепа. Това заяви германският канцлер Олаф Шолц, изказвайки се на Мюнхенската конференция по сигурността.

"Но в същото време, разбира се, ние ясно заявяваме, че хуманитарната помощ трябва да достигне до Газа и в по-големи обеми, отколкото сега. Методите за водене на тази война трябва да са в съответствие с международното хуманитарно право и международното право като цяло", каза той.

Шолц припомни още, че Германия се застъпва за мир между израелци и палестинци по формулата на две държави.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А санкции на Израел?

    7 1 Отговор
    Мухльо
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Българка

    4 9 Отговор
    Русия и Иран, които са в основата на терористичното нахлуване на Хамас в Израел и причината за жертвите в Газа, сега те да пращат хуманитарна помощ. А защо и да не приемат в държавите си палестински изселници? Няма цял свят да издържа терористи и техни близки и роднини

    Коментиран от #5

  • 4 ТаУмВзе

    4 0 Отговор
    Чекай са, той злеленски иска кинти Яко. Иначе Геноцида на Моше е Праведният де.
  • 5 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    4 2 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Русия и Иран дали са в основата и на въртенето на Земята ❓❔❓

    Коментиран от #9

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Объркано Атлантиче

    5 0 Отговор
    Германия вече трети квартал е в рецесия,по думите на техните икономисти външния дълг е 1,2 трл.долара,но има особеност при официалното показване.Не са прихванати ред второ и трето степенни плащания,но те също са държавен дълг.Истинската стойност на външния им дълг е 14,8 трл. долара и нямат печатница за долари.Лошо!Това ги прави втора по задлъжнялост държава в света след САЩ спрямо дълг на глава от населението.

    Браво на баба Меркел,справи се отлично!Шолц вече се облича като погребален агент и познайте кого ще погребва.А иначе Германия пак помага на Израел(те го създадоха и построиха)и Украйна както и през ВСВ-спасява отново милиони украинци от жалкото им земно битие,отпращайки ги в селенията на Бандера.
  • 8 Б ъ л г а р к а 3

    3 1 Отговор
    Ти с и. у н и к а л н о. т ъ п о п а р ч е.М о ж е ш. да п р о ч е т е ш м а л к о .ис т о р и я.По т е зи. с в е щ е н и ме с т а. се бият от 2 000 години.К а к в а в и н а имат р у с н а ц и т е.Г л а д н а к о з я ш к я. с л у ги н ьо
  • 9 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    А Бе Въ Гъ Зъ ли искаш ❓❔❓
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Тото

    4 1 Отговор
    Ми да изпрати оръжия на палестинците и то веднага !! Нали така помага на Украйна !!!😂😂😂
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ъхъъ

    2 0 Отговор
    Германия се застъпва за мир между израелци и палестинци по формулата на две държави, а Израел иска ли две държави и в какви граници е въпроса. Санкции за Израел защо няма още и колко време е нужно на света и лидерите да разберат че в основата на конфликта е точно Израел.

    Коментиран от #18

  • 14 Израел има право на самоотбрана

    2 0 Отговор
    Но къде са границите на Израел в рамките на които Израел има право на самоотбрана е основният въпрос ... Окупираните територии никой никога в света не е признал за част от Израел и действия на тези територии не е атака срещу Израел. Впрочем и самата Газа е под егидата на ООН и военни действия на територията на Газа са реално военни действия срещу ООН от юридическа гледна точка.
  • 15 И като германският канцлер Олаф Шолц

    2 0 Отговор
    ясно заявява, че хуманитарната помощ трябва да достигне до Газа защо не достига ? Кой носи вина за това ? Освен заявки и празни думи има ли нещо друго на лице ?
  • 16 германският канцлер Олаф Шолц:

    0 0 Отговор
    Израел има право на самоотбрана и може да разчита на западна подкрепа. ------ И каква точно подкрепа, казал ли е Шолц ? Средства за масови убийства ? Подкрепа за извършване на геноцид ? Каква подкрепа точно предлага Шолц ? Бля-бля ....
  • 17 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    2 0 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация вие държите затворен контролнопропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители.
  • 18 Ой Бам

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ъхъъ":

    Не позна! Израел няма интерес от този конфликт. Конфликтът е предизвикан от някои новоизлюпени играчи. Да им пожелаеме мир на хората!
  • 19 ЗАПАДА ТАКА ЩЕ ПОМОГНЕ НА ГАЗА ЧЕ

    1 0 Отговор
    АТОМНА БОМБА ПО - ДОБРЕ ЩЕ Е АКО ПАДНЕ ТАМ !
Новини по държави: