Last news in Fakti

19 Февруари, 2024 14:23 974 5

Европейският съюз ще наложи глоба на Apple от 500 млн. евро

  • европейски съюз-
  • глоба-
  • apple

Официалното обявяване на глобата се очаква в началото на следващия месец

Европейският съюз ще наложи глоба на Apple от 500 млн. евро  - 1
Снимка: БГНЕС

Европейският съюз ще наложи глоба на корпорацията Apple (AAPL.O) за предполагаеми нарушения на конкурентното законодателство на Общността. Глобата за технологичния гигант ще бъде приблизително 500 милиона евро (539 милиона долара), според информация от Ройтерс и Фокус.

Официалното обявяване на глобата се очаква в началото на следващия месец.

Миналата година Европейската комисия обвини Apple в нарушаване на конкуренцията на пазара за стрийминг на музика поради правилата на App Store, които не позволяват на разработчиците да информират потребителите за други, по-благоприятни за бюджета опции за закупуване.

През 2022 година властите на Нидерландия глобиха Apple с пет милиона евро за това, че попречили на разработчиците на приложения за запознанства да използват алтернативни методи за плащане, които заобикалят механизмите на App Store.

По-рано Apple попълни руския бюджет с 1,18 милиарда рубли (около 13 милиона долара), като плати антитръстова глоба. За американския технологичен гигант това бе втората мащабна глоба за една година. Apple забрани на разработчиците на приложения за iOS да информират клиентите в приложението за възможността да плащат за покупки извън App Store, както и да използват алтернативни методи на плащане.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тва са същите пирати

    2 2 Отговор
    Дето грабиха по морета и океани само че сега грабежа е високотехнологичен и става по лесно за пиратите

    Коментиран от #5

  • 2 Акула

    2 1 Отговор
    Малко Са Господине Трябва 500 Милярда
  • 3 Шенгенченце

    3 0 Отговор
    Лек реванш за историята с катализаторите на Фолксваген миналата петилетка
  • 4 Шенгенченце

    1 0 Отговор
    Лек реванш за 50 млрд евро за историята с катализаторите на Фолксваген миналата петилетка.
  • 5 ПоКУРко

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тва са същите пирати":

    Я си погледни компютъра от който пишеш каква марка е или го отвори за да видиш вътре има ли поне една руска част предателю Московски!!!