Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 04:41 683 0

Петнадесет души загинаха в катастрофа на камион във Филипините ВИДЕО

  • филипини-
  • катастрофа-
  • загинали

Автомобилът е превозвал търговци на добитък в централната част на страната

Петнадесет души загинаха в катастрофа на камион във Филипините ВИДЕО - 1
Снимка: YouTube

Петнадесет са жертвите, и двама - ранените по последни данни, в катастрофата на камион, превозващ търговци на добитък, в централната част на Филипините, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. Агенцията уточнява, че според информация на местната полиция от днес превозното средство е излетяло от криволичещ път и е паднало в крайпътна урва, дълбока около петдесет метра.

"Шофьорът е изгубил контрол върху спирачките", каза говорителят на полицията във филипинската провинция Източен Негрос - Стивън Полинар, пред радио Ди Уай Ем Пи. "Два дни не спря да вали и вероятно пътната настилка е била хлъзгава", допълни той. Инцидентът е бил в околностите на град Мабинай.

Спасителен екип е бил на мястото на трагедията вчера следобед и всички пътници са били преброени. Шофьорът, който е бил приет в болница, може да бъде подведен под отговорност, уточни полицейският говорител.

Ройтерс отбелязва, че Филипините са прословути със суровите си пътни глоби в сферата на обществения превоз, в това число за свръхброй пътници в превозно средство и за зле поддържани пътища.

Смъртоносните пътни инциденти са често срещани в страната заради недостатъчното прилагане на законите за движение по пътищата, заради лошото състояние на превозните средства и заради недостатъчните мантинели и пътни знаци.

Ройтерс припомня, че през декември миналата година седемнадесет души загинаха в автобус, чиито спирачки отказаха. Превозното средство тогава също падна в пролом, и пак в Централните Филипини - в провинция Антике.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА