Last news in Fakti

4 Март, 2024 05:43 1 695 39

"Алтернатива за Германия" призова за уволнение на генералите от изтеклия запис

  • алтернатива за германия-
  • тино хрупала-
  • запис-
  • офицери-
  • крим

В против случай военният министър трябва да бъде отстранен, заяви съпредседателят на партията Тино Хрупала

"Алтернатива за Германия" призова за уволнение на генералите от изтеклия запис - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Съпредседател на партия "Алтернатива за Германия". (AfD) Тино Хрупала смята, че германският канцлер Олаф Шолц трябва да инструктира министъра на отбраната Борис Писториус да уволни военните, които застрашават сигурността на Германия.

„Поисках от канцлера да инструктира министъра на отбраната да уволни генералите, които застрашават сигурността на Германия, или трябва да се обърне към президента на Германия с искане да уволни министъра на отбраната“, пише Хрупала на страницата си в X след появяване в руските медии на разговор между високопоставени германски военни за плановете за атака на Кримския мост.

Президентът на Федерална република Германия назначава и освобождава министри, но само по предложение на федералния канцлер.

На 1 март главният редактор на телевизионния канал RT Маргарита Симонян съобщи, че в деня, когато Шолц каза, че НАТО не е участник и няма да се включи в украинския конфликт, високопоставени германски офицери обсъдиха възможността за атака на Кримския мост, която да е без последствия за германските власти. Тя цитира потвърждаващ аудиозапис и по-късно публикува стенограма от него. От разговорът става ясно, че офицерите са обсъдили степента, в която крилатите ракети Taurus са способни да унищожат Кримския мост, както и подробности за подготовката на атаката.

Германското министерство на отбраната в събота потвърди, че е бил прихванат официален разговор относно плановете за нападение над моста с евентуално използване на Taurus. Шолц обеща бързо да разреши ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 42 Отговор
    От това миене на чинии са ми постоянно мокри ръцете и не мога да пиша, а и в миалното долу няма нет, та все забравям да ви кажа, че няма в мире по пропаднало, продажно, крадливо и лъжливо от пияния блатник и прегладнелия му проскубан балкански раб, а вие си говорете каквото си щете и аз бях заблуден като вас и чаках на оная опoвpъщаната да ме нахрани и се наслушах на лъжи и пиянски истории! Сега си бачкам и всичко е наред, рядко минавам тук да видя старите дрогаре до къде са потънали, понякога даже ми е жал за тях.
  • 2 Българин

    47 1 Отговор
    Германия след обединението каза на Русия , че само мирът ще дойде от германска земя, но наруши обещанието си по време на конфликта в Украйна . Това твърди бившият ръководител на парламентарната редакция на Bild Ейнар Кох в статия за Deutschland Kurier .

    Според него Германия сега отива особено далеч, защото нейни офицери са обсъждали възможното изпращане на войски в Украйна, заобикаляйки парламента. Според него германският канцлер Олаф Шолц няма да може да повлияе на тази ситуация, тъй като е известен със своята „забрава“.

    На 1 март главният редактор на медийната група "Россия сегодня" Маргарита Симонян публикува стенограма от разговор между германски офицери, за които се твърди, че са обсъдили възможността за доставка на ракети Taurus на Украйна и планове за атаки срещу Кримския мост и боеприпаси депа
  • 3 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    3 54 Отговор
    Пияния блатник и продажната копейка разбират само от млатене❗❗
  • 4 ТаУмВзе

    6 61 Отговор
    Правилно настоява Германия. Европа се прояви като беззъба с меки китки. Добре, че е Америка да стегне редиците. Защото както България е просмукана с отровата на КГБ агентура на всички нива, подобно е положението в цяла Европа. Агентурата на Русия е на всички нива в правителства, Евро-структури и най-лошото в големи банки като NHBS и пр. Именно затова, Австрия ни спира за Шенген, понеже продължават да получават Руски газ, понеже част от горния им етаж е свързан с кликата на Путин, а Русия неистово подскача при всяка интеграция на страни към Европа. И Русия е тази, която подклажда взаимна вражда между Македония и България. И аман от тия пакети санкции. Още от деня на нападението, трябваше да се взривят ВСИЧКИ газопроводи, да се изгонят всички Руски дипломати и да се прекрати всяка търговска дейност. Да оставят един консулат на Русия в Париж и да им закрият посолствата. Ето това трябваше да се направи веднага, а не да протакат и дават време на Путин да реагира.
  • 5 Българин

    6 57 Отговор
    Но Европа трябва най-сетне да види истината без украса, а именно - Русия е един изключително опасен враг. Независимо, че Русия произвежда мизерните 1,5% от световния БВП, независимо че Европа е най-мощната икономика на земята (малко по-голям БВП от този на Щатите), Русия е в състояние да направи огромни поразии. И ги прави - даже в Африка направиха преврати и поразии, подкрепят терористи по цял свят, както и престъпни държави като Сев. Кореа. Затова, срещу Русия са нужни драстични мерки - вън от световния обмен и финанси, вън от всяка търговия (легална) и да се гледа на тях като на престъпен режим. Дипломатическите отношения с Русия да се сведат до ниво консулска служба с не повече от 4-5 дипломата. Европа има огромно богатство, интелигентност, висок стандарт и всичко това се застрашава от калния колхоз, който е неспособен да създаде общество, което хората да харесат - недопустимо е Европа да се държи меко с държава, в която само калта е повече от корупцията! Политиката трябва да е насочена към колапс на Русия за 5-6 години време, а не да се чакат 70 години както беше със СССР. Наскоро бях в Италия. Навръщане, единственото по което се разбира, че влизаш в Словения е ограничение на скоростта до 100 км в час за 500 метра. Спираш на бензиностанция -всичко е в Евро. В Хърватия - същото. Имат хората и Евро и Шенген. А на Бг границата чакаш, вадиш документи и пр. Заради Руската агентура, просмукала се на всички нива на власт в България.

    Коментиран от #19, #31

  • 6 ха ха

    1 48 Отговор
    АзГ ми падат в очите. Какво са виновни генералите, бе бунак!?!?!? Службите и ИТ специалистите са проблемът, защото те не са осигурили необходимата среда за да си вършат работата военните. Военните са обсъждали каквото им е поискано от политиците в случая с тази ракета.
  • 7 Госあ

    2 48 Отговор
    За 2 години пълномащабна война русия не успя да завземе нито една цяла област в Украйна, дори тези, които е записала в собствената си щонституция като руски. Редовната руска армия беше разбита и се наложи на пусин да мобилизира цивилното население. Умря легендата за "великата" руска армия. Половината от модерното въоръжаване на русия беше унищожено. Над 400 000 са човешките загуби за русия на фронта. Милиони от най-активното руско население избягаха от страната. руски градове се превърнаха във фронтови с всекидневни обстрели, окопи и укрития. русия се оказа в пълна изолация от цивилизования свят. руската агресия възроди НАТО и удвои общата дължина на границата с Алианса. Заради руската агресия Финландия се присъедини към НАТО, а всеки момент това ще стори и Швеция. Над 300 млрд. долара руски активи бяха замразени и конфискувани. Европа прекъсна зависимостта си от руски енергийни източници. русия загуби целия си пазар на газ и нефт в Европа, който гради дълги години. пуcин превърна страната си във васал на китай, като разпродава на безценица природното си богатство. Този период на русия ще стане част от срамната история на страната.

    Коментиран от #33

  • 8 Иванушка 🇷🇺

    2 46 Отговор
    Що трябваше на един 71г. комлексар да си търси белята. С шойгу на лов и риболов(той от друго не разбира), с кабаева и недоносените деца на дачата в Геленджик, на водка с медведя, маша, лавров и песков, мезетата от пригожин, от кадир козара печеното яре. Печелеше по $2млрд. на ден от газ, нефт и ценни метали, на всеки руснак по $15 на ден. Щяха да пият, пеят и да те възхваляват в цяла рабсия. Какво гледаш петър първи, екатерина втора и иван грозни - те са били млади когато са правили грабежите си, двамата починали на 52г., 53г., а екатерина на 67г. Стар глупак си е пуся
  • 9 ТаУмВзе

    3 46 Отговор
    пуслер искаше да разколебае, уплаши и разедини украинците – получи обединена нация, готова на всичко, за да защити независимостта си.

    - Искаше денацификация, но се оказа, че неговите войски действат по нацистки модел в окупираните територии, извършвайки военни престъпления на всяка крачка.

    - Искаше свиване на НАТО – поучи разширен Северно-атлантически блок с нови членове.

    - Искаше да наложи нов световен ред – „руский мир“, - оказа се в изолация и под санкции.

    2024 г. ще е преломна за рабссия, за жалост това ще стане чрез много кръв и жертви, по стара руска традиция. Защото пуслер изповядва теорията, че „ключеви за развитието на рабссия са военните, а не икономическите фактори“.
  • 10 Браво

    44 0 Отговор
    Леле ...леле--джедитата са побеснели като гледам коментарите...Значи всичко върви добре-русите мачкат на фронта-политиците в ЕС стават все повече за резил--за Байдъд даже не споменавам--светът вече все повече отхвърля отровното западно влияние/--и виждат Русия и съюзниците и,като алтернатива на колониалният Запад....Ревете бе джидовци-ревете....

    Коментиран от #36

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 И Ко" ся" ?

    33 0 Отговор
    И Ко" ся" Путин искал да разруши единството на германците според гузните шваби , които пък кроят планове да разрушат кримския мост и да взривят обекти във самата Русия но ги изхващаха по бели гащи ???????? А ся" как да се оправдават и да обвиняват другия , че той е виновен , не те ????????
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Запада умре !

    26 0 Отговор
    Да живее изтока !
  • 15 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗

    1 26 Отговор
    Германия, а и целият Запад може съвсем добре да се справя без НИЩО от рабсия. Западът по никой начин няма да зависи нито от рабсия, нито от когото и да било. Защото има ЗНАНИЕ. Оттам - три-четвърти от постиженията на фундаменталните науки и като следствие - почти всички технологии. Полезни изкопами и петрол има по цялата земя в изобилие. Отделно от това, само едните перки по света тотализират 300 Гв мощ (колкото 300 Козлодуя), а като включим соларните енергийни системи, които в много страни имат ръст от 30 -50 та до 70% годишно, рабсия не може да мечтае за енергиен монопол. Фиброптичните кабели се нуждаят от кварцов пясък за да се направят - има го навсякъде. Хората синтезират метан (природен газ) от водород (електролиза на вода) и СО2 отпадъка от металургия и циментопроизводство с излишъка от енергията на соларните панели (Германия). Западът може без рабсия, но рабсия не може без Запада (или ще си стоят в крепостните колхози и калта).

    Коментиран от #18, #25

  • 16 Хи хи хи . Голям майтап !

    24 1 Отговор
    ШОЛЦ сега ми прилича на нашия мишок Денков !!!! Насаден е на пачи яйца и се обяснява колко швабите не са виновни за готвените терористични атаки против Русия !!!!! Също така се обясняваше патока Денков колко не е виновно правителството за приемането ни във Шенген със условието да приберем всички мигранти които ни изпратят от запад !!!!!

    Коментиран от #20

  • 17 Къде сте копейки

    0 18 Отговор
    На амбразурата да защитавате побратимите си, немските ултра нацисти. Нали си гостувате и обменяте опит.

    Коментиран от #21

  • 18 Мдаа

    21 1 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Не знам дали запада може да се справя без "Рабсия", но питай как се справят тук в България пенсионери, самотни майки, родители на деца с увреждания, хора със заболявания, които не могат да работят...пък питай дори и средностатистическите работещи хора как връзват двата края и от колко неща се лишават за да изкарат от месец до месец благодарение на санкциите срещу Русия надули балона на инфлацията у нас! Запада мен въобще не ме интересува-те имат финансова база но ние какво правим?
  • 19 Хи хи хи

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Хубаф бълвоч за закуска на русофоби
  • 20 Знаеш ли как ще гласувам за теб

    1 7 Отговор

    До коментар #16 от "Хи хи хи . Голям майтап !":

    когато ме лъжеш за мигрантите👎
  • 21 Ние нацистите

    10 0 Отговор

    До коментар #17 от "Къде сте копейки":

    ходим в Украйна на обучение при хората на Бандера, а Азов са нашата гордост!

    Коментиран от #22

  • 22 Пак лъжеш

    0 10 Отговор

    До коментар #21 от "Ние нацистите":

    За Украйна имате черен печат и снимките ви са разлепени по стълбовете из Украинските улици.

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Явно

    12 0 Отговор

    До коментар #15 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ❗❗":

    Не разбираш че тук въпроса е запада срещу останалия свят а не само срещу Русия!!! От отбранителен съюз НАТО действа като наоадателен-урай,Либия,Сърбия а сега и Украйна. Прекроява граници- Косово но само когато им е изгодно. Конфискуват средства на централни банки. Налага санкции и задължава трети страни да ги спазват!!! По скоро света може без запада защото света има ресурси и на запада му трябват пазари за да изнася

    Коментиран от #26

  • 26 Какво значи задължава

    0 9 Отговор

    До коментар #25 от "Явно":

    Нормална практика. Щом търгуваш с костя от теб няма да купувам или нама да ти продавам защото ти захранваш врага ми.

    Коментиран от #27

  • 27 А бе

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "Какво значи задължава":

    Ква търговия...какъв е тоя таван на руския петрол който трябва да спазват други държави....в тая сделка Америка не е страна!!! А налагане санкции на чужди банки които може въобще да не търгуват с Америка какво е?? А доста избирателно си ми отговорил...явно за останалото нямаш доводи

    Коментиран от #37

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Малко е

    9 0 Отговор
    Тези са потенциална заплаха да вкарат страната в опасна война. Не може военните сами да решават такива неща, без парламента да е обявил война. Съд и затвор, за да се спази законността. Иначе военните и сами, без правителството могат да започнат някъде война.
  • 30 ТаУмВзе

    6 0 Отговор
    Кво уволнение, директно на Военен трибунал и до Живот!
  • 31 Не знам, ама

    8 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българин":

    Европа умре! И Италия и другите вече се подменят с "новите европейци"! Скоро с каруци ще "летят" по магистралите с цели 36 км/час.
  • 32 Безмозъчен BG. Тръст

    0 4 Отговор
    Като искат да сринат моста да цанят Хусите.
  • 33 Ама не казваш,

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "Госあ":

    Каква беше алтернативата?
    Русия да си мълчи за инвазията на САЩ по нейните граници, да произвежда опасни биооръжия в Укра и да ги прехвърля през границата, да постави стотици ядрени ракети по нейните граници и са започне ядрен шантаж. Ако си спомняш, санкциите започнаха още преди войната. Сащ сега ангажираха всичките си васали по света, да дават пари и оръжие.С луди единственият начин да оцелееш, е да го премахнеш. За Русия няма други варианти. Западналите и искат смъртта и вече и за тях няма друг изход! Май ще има още много и жестоки унищожения? Ама западналите си мислят, че.целия свят е техен и всички са длъжни да си дадат всичко, което имат на тях. ДБили сър. Само война ще ги оправи.
  • 34 Като си толкова ербап

    0 3 Отговор
    Не драскай а бягай за Украйна да видим какво ще ти се случи.
    П.С.
    Покажи че си смела копейка. Напиши на гърдите си "ПП Възраждане" а на гърба "Човек на копейкин съм".
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Един крадец на никове

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Браво":

    троли едни и същи безмислици във всяка тема. Сигурно е нашмъркан и още не го е пуснало.
  • 37 Притеснено соросле

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "А бе":

    Чакай да питам галя, да видим какво ще ми каже.

    Коментиран от #38, #39

  • 38 Гадно русофилче

    0 2 Отговор

    До коментар #37 от "Притеснено соросле":

    Мутрохванова само като те погледне от портета забиваш нос във клавиатурата, ако ти свирне на живо колко кълбета ще направиш?
  • 39 Гадно русофилче

    0 1 Отговор

    До коментар #37 от "Притеснено соросле":

    Мутрохванова само като те погледне от портрета забиваш нос в клавиатурата, ако ти свирне на живо, колко кълбета ще направиш?
Новини по държави: