Last news in Fakti

5 Март, 2024 04:27 10 256 40

Шефът на "Ростех": Най-новият ни танк "Армата" е твърде скъп за тази война ВИДЕО

  • ростех-
  • русия-
  • танкове-
  • сергей чемезов

Днес ни трябват пари, за да произвеждаме нови танкове, нови оръжия, но по възможност по-евтини, заяви Сергей Чемезов

Шефът на "Ростех": Най-новият ни танк "Армата" е твърде скъп за тази война ВИДЕО - 1
Снимка: ФАКТОР

Според производителя най-новият руски основен боен танк "Армата" е твърде скъп за използване във войната срещу Украйна, предаде ДПА, цитирана от БТА.

"От гледна точка на функционалността му, той е много по-добър от съществуващите танкове, но е твърде скъп и затова армията едва ли ще го разположи сега", заяви ръководителят на държавния оръжеен холдинг "Ростех" Сергей Чемезов пред държавната новинарска агенция "РИА Новости".

"Армата Т-14" беше представен за първи път пред обществеността през 2015 г. на ежегодния военен парад в Москва. Според съобщения в медиите танкът все още не е влязъл в серийно производство поради различни технически проблеми, отбелязва ДПА.

Оттогава руските въоръжени сили са приели "Армата" на въоръжение, заяви Чемезов, близък довереник на руския президент Владимир Путин. Разходите обаче са твърде високи за разполагане им в Украйна.

"Днес ни трябват пари, за да произвеждаме нови танкове, нови оръжия, по възможност по-евтини", каза Чемезов.

Ето защо е било целесъобразно да се закупят по-евтини танкове Т-90 за настоящия конфликт. Първоначално "Армата" е била предназначена да замени Т-90, отбелязва ДПА.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    56 51 Отговор
    И защо трябва да го използват след като срещу старите натовски консерви имат съветски такива които по нищо не им отстъпват.

    Коментиран от #13, #21, #36

  • 2 Анджо

    39 18 Отговор
    И аз така се оправдавам, и май старите танкове са по добри от армата...тата. просто една голяма игра на думи.
  • 3 Варненец

    60 31 Отговор
    Армата е само прототип и не можаха да го изтеглят на парада, където угасна. Това са оправдания на рушляците, щяхме, ако можехме.

    Коментиран от #26

  • 4 Гориил

    30 32 Отговор
    Ерата на танковите армии приключи.Русия първа разбра това и си направи изводите.

    Коментиран от #7, #28

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Унуфри

    26 18 Отговор

    До коментар #4 от "Гориил":

    Гроздето е кисело
  • 8 пояснение

    28 6 Отговор
    Танка не е отживелица на бойното поле . Но за сега има 4 основни фактора , които се налагат , преди да минат веригите на танка- Артилерия , Авиация , Дронове , Крилати Ракети. И после танка .
  • 9 Свободен

    55 31 Отговор
    По скоро Русия е бедна!
    Няма как диктатура да е богата.
    Ако искат да станат нещо различно от мизерен концлагер първо трябва да извадят бункерната жаба от дупката и да я поставят в буркан със спирт.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пламен

    39 19 Отговор
    Много е скъп,...парите бяха откраднати и в резултат има една комична бутафория наречена танк
  • 13 Падението руско

    33 30 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Руското винаги е евтин боклук който не става за нищо и не може да се конкурира с нищою.Дори и тая консерва Армата беше унищожена с ракета за 1200 долара
  • 14 Българин

    38 28 Отговор
    Абсолютен резил се оказаха руските оръжия.

    Масово ги унищожават дори със средни по възможности оръжия насреща. Скоро ще четем как е по-"целесъобразно" да се модернизират Т-54 и Т-55 отколкото да произвеждат модерни танкове.

    Толкова си могат руските некадърници.

    Коментиран от #19, #20

  • 15 Гост

    29 24 Отговор
    Ами за коя война го пазят.....за вътрешна в РФ....една купчина скрап....
  • 16 СЛАВА НА УКРАЙНА, СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!!!

    32 22 Отговор
    Скъсани московски пияндета...

    Коментиран от #18, #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ ХАН КРУМ И

    15 5 Отговор

    До коментар #16 от "СЛАВА НА УКРАЙНА, СЛАВА НА ГЕРОИТЕ!!!":

    СИМЕОН. ДОЛУ ВИЗАНТИЙСКИТЕ ПРОДАЖНИЦИ.
  • 19 българин

    14 11 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    танк си виждал на картинка както и жена по улиците познай кой е некадърника
  • 20 Бай Ставри

    11 10 Отговор

    До коментар #14 от "Българин":

    Ало сиганчето. Защо не вземеш да унищожиш поне един танк, че тогава да даваш това което го нямаш на другите. И незбравяи памперса. Много ще ти е нужен.
  • 21 Колкото имат Сармат

    22 13 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    толкова са им и тези консерви Армата.

    Пореният, руски фейк.
  • 22 Бамбука

    8 12 Отговор
    Руските военни институти за царе на "супер" предложения за армията и флота. Създадени са редица прототипи като дървен танк, пластмасов самолетоносач и др. Постоянно си сменят приоритетите, но всъщност работните версии са само свързани какво могат да откраднат от Запада и Китай.

    Коментиран от #23

  • 23 Историк

    13 8 Отговор

    До коментар #22 от "Бамбука":

    Като държава с огромен ресурс РФ са цел за апетита на колониалистите. ВПК винаги е изпреварвал запада с една крачка (Кинжал...) именно по тази причина!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Р.К.И.

    4 5 Отговор
    Оръжието е хлябът на войнта. Ще стоиш гладен ,а ще си държиш хляба за изложба, защото бил скъп?
  • 26 Р.К.И.

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Варненец":

    Екипажът е пропил манивелата.
  • 27 Къде е Сергей Котов

    7 7 Отговор
    Изобщо не могат да го произвеждат Армата без западни технологии. За това и не е пуснат в производство.
    КАЗ а му работи само на анимационни филмчета. А без него Армата не стига ,че е скъп ,а и е много слаб танк.
  • 28 Вюрцел

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "Гориил":

    Ерата на танковете е приключила още като се появи хеликоптера Апачи Апачи казвам ,а не смехорията Ка 52. Обаче зависи от танковете. Има танкове които могат успешно да се защитят. Русия няма накива -това и е проблема.

    Коментиран от #32

  • 29 Танкът Армата Т-14 още не е завършен.

    12 4 Отговор
    Някой ще каже - ама и другите танкове непрекъснато се модифицират! Да, модифицират се, но преди това са минали през всички възможни изпитания, вкарани са в редовно производство, след това са били в строя и са се експлоатирали немалко време. Това с Армата Т-14 на този етап не може да се случи, защото танкът освен скъп е и недовършен. Двигателят, взаимстван от компресорните станции по газопреносната система, се оказва с недостатъчна мощност и надеждност, за да се движи с останалите танкове. Зад Арматата трябва да има камион с резервни части, автобус с монтьори и цистерна с гориво. А най-добре е да не се отдалечава от полигона на ремонтния завод. Затова още дълго време ще го виждате само там.

    Освен че е скъп като единично изделие е скъп и като организация на производството. Към днешна дата няма определен завод, който да се подготвя да поеме такова производство. Няма създадени логистични вериги, няма избрани подизпълнители, даже няма заявки към такива. Не е сигурно в условията на импортозамещение как ще е оборудван този танк и от къде ще дойдат компонентите.

    Извод: Не го чакайте в строя, още по-малко в боя.

    Коментиран от #31

  • 30 Петър Велики и Адмирал Нахимов

    7 3 Отговор
    Това са два еднакви тежки атомни ракетни крайцера. Петър Велики заради прекрасните си бойни и мореходни качества към този момент е отправен за скрап. Адмирал Нахимов, от своя страна, 20 години не може да излезе от завода, защото непрекъснато се модернизира. Това, на което е подложена Арматата. Тези дни излезе публикация, че към края на тази 2024 година Адмирал Нахимов ще излезе в морето за ходови изпитания. След като приключи тези изпитания крайцерът се връща в завода за да се дострои, въоръжи, настрои и пак да излезе на изпитания, този път на оръжията. Някъде към края на тази сага братчето му Петър Велики вече ще е претопен.
  • 31 Р.К.И.

    3 6 Отговор

    До коментар #29 от "Танкът Армата Т-14 още не е завършен.":

    По време на война парите не се гледат. Проблемни могат да бъдат суровините за производство и времето за изработка. Пример от ВСВ : Германия за производството на един Тигър хаби време, необходимо да се произведат 3 танка от стария модел! Анализатори твърдят, че това е причината в края на войната Германия да няма необходимото насищане с танкове.
  • 32 Госта.

    9 2 Отговор

    До коментар #28 от "Вюрцел":

    Апачи не е проблема , евтини дронове са големия проблем.Руснаците ПРАВИЛНО изчакват резултатите от бойните действия за да решат имали нужда от тЕЖКА бронирана техника, или леки, подвижни и евтини бронирани машини.Абрамс-а струващ няколко мил.долара също беше унищожен с евтини средства,да не говорим за по-скъпите английски и френски танкове.Тази война ще промени основни бойни доктрини ,тя е от полза и за Русия и за САЩ.

    Коментиран от #34

  • 33 Най-голямото предимство на Т-14 Армата

    11 1 Отговор
    Не може такъв проект да съществува толкова време и да няма предимства. Тук предимството е на едно необичайно място. Този проект е един нескончаем източник за пари и корупция. Чрез него путиновото правителство е раздало на определени хора милиарди рубли от военния бюджет. Проектът на танка е параван, който прикрива изчезването на мощни финансови потоци. Водещата цел е проектът да е по-скъп и по-дълъг във времето. Създаването на нов боен танк не е цел, а средство за поддържане на този процес. Тепърва ще има да се разгръща дейност!
  • 34 Вюрцел

    9 6 Отговор

    До коментар #32 от "Госта.":

    Не го познаваш Апачи. И до ден днешен е еталон за ударен хеликоптер. Изключително успешен срещу танкове -той може да изпърнява много и различни задачи ,но това му е специалитета да унищожава танкове. Само 15 броя да дадат от него на Украйна и ще видиш какво ще стане.
    Има и ново поколение ракети -те са хибрид между дрон и противотанкова ракета . Бият и без пряка видимост 100% успеваемост. Те са създадени за Бел 360 Инвиктус ,но и Апачи може да ги изстрелва.
  • 35 Армата

    8 8 Отговор
    е пълен боклук, а и скъп. Както и Су-57 дето от 20 години още не може да влезе в серийно производство. Всичките ви безаналогови боклуци са така, затова малка Украйна с 5 пъти по-малко население ви чупи главите: защото въоръжението им е 5 пъти по-ефективно
  • 36 Ти там ли беше

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Или си пишеш по инерция и каквото кажат от "Комсомольская правда"?
  • 37 незнайко

    4 7 Отговор
    До всички писали преди моя пост . Истинска война в Украйна няма ! Ако имаше, всичко където минат руснаците щеше да е ЛЕШ а те не искат това ! Да сте видяли катюши, ванюши и други "нюши" на фронта ? Руснаците не искат да избиват мирно население за разлика от украинците които го правиха в мирно време през 2014 година ! Не виждате ли накъде завя вятъра в последно време ? Учения на НАТО в скандинавските страни и учения в Южна Корея ! Това не Ви ли навява на мисълта да нападнат Русия от изток и от запад ? РУСИЯ затова не искаше разширението на НАТО, но то се случи и тежко ни горко какво мислят откачените ГЕНЕРАЛИ !!!

    Коментиран от #38

  • 38 Генади

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "незнайко":

    Явно троловете и русофобите са най-активни вечер - като гледам само такива са писали до момента, както и видни експерти по военно дело :))
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Сталинчо

    1 0 Отговор
    За тази война скъп,а срещу НАТО безполезен,както и другите "безаналогови боклуци !!!!!!!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания