Last news in Fakti

8 Март, 2024 14:50 744 22

На 10 март ще бъде отворен морският хуманитарен коридор към Газа

  • хуманитарен коридор-
  • газа-
  • 10 март-
  • сащ-
  • европейски съюз-
  • обединени арабски емирства

САЩ, Европейският съюз и Обединените арабски емирства участват в подготовката

На 10 март ще бъде отворен морският хуманитарен коридор към Газа - 1
Снимка: БГНЕС

От тази неделя, 10 март, жителите на Ивицата Газа ще започнат да получават хуманитарна помощ, доставена по море от Кипър. Това обяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, съобщава BILD и Фокус.

САЩ, Европейският съюз и Обединените арабски емирства участват в подготовката на морския хуманитарен коридор, уточняват от редакцията.

Други подробности не се привеждат.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознат

    1 2 Отговор
    "От тази неделя, 10 март, жителите на Ивицата Газа ще започнат да получават хуманитарна помощ, доставена по море от Кипър. Това обяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен"

    Е те евреите и до сега доставяха по въздуха американската хуманитарна помощ във вид на управляеми бомби и защо ли да не почнат и по море да им доставят.

    Видиш ли колко сме съпричастни с палестинците но пък блокираме резолюция на ООН за прекратяване на огъня и доставяме бомби на евреите с които да избиват палестинците.

    Нашите козячета веднага получиха опорката че само краварите се грижели за палестинците а руснаците нищо не правели и съвсем удобно забравят за двуличието на господарите си че два пъти блокират резолюциите на ООН.

    Коментиран от #2

  • 2 Българка

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Запознат":

    Правиш свободни съчинения! Светът много добре видя кои са убийците и какво направиха. Терористите от ХАМАС на 7-ми октомври 2023г нападнаха Израел. Избиха много невинни хора, изнасилваха жени и момичета, и накрая изпекоха бебе във фурна пред очите на вързаните им родители. За капак отвлякоха 253 заложници в тунелите на ГАЗА, които и до ден днешен стоят вързани в дупките на ГАЗА. В деня на "победата" се вееха хиляди палестински знамена, играха се кючеци, всичи се смеха и радваха на извършените издевателства в кибуците на Израел. Сега, оле-ле, какво стана. Ами ще стане, може ли да се радваш и поощряваш злодеите терористи от ХАМАС, извършили без причина стотици престъпления срещу човечеството. Съдът в ХАГА още не е осъдил терористичната групировка ХАМАС, що за справедливост е това?

    Коментиран от #3, #4, #5

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Българка ли ???

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Българка":

    Истинските българи се тревожат за хората,които са невинни и са под обстрела на нацистите.
    Светът много добре вижда кои са истинските убийци.
    Израел.
    Има много да се пише по този въпрос,но за такива като тебе(пиша на ТИ понеже за мене не си човек) колкото и да пишеш, нищо няма да им влезе в главата.

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Генерал Колев

    2 0 Отговор
    Докато в Газа и останалите селища има и едно място, където терористите от Хамас да могат да се скрият, бойните действия на израелската армия трябва да продължат. Докато и последният джихадист от Хамас не бъде изпратен при 72-те девственици в техният рай, офанзивата на армията не трябва да спира. Докато има и един единствен будала, който да си мисли, че с фанатични мюсюлмани може да се живее в мир, офанзивата на израелската армия трябва да продължи до пълна победа. Египет да не се прави ни лук яла, ни лук мирисала, ами да отвори границите си и приеме палестинците да мигрират на нейна територия. Една вяра са.
  • 8 Българка

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Българка ли ???":

    Съдът в ХАГА, още не е осъдил престъпленията на ХАМАС на 7-ми октомври 2023г със на злодейското нападение на Израел. 1200 невинно избити хора, изнасилени жени, изпичане на бебе във фурна и накрая 253 отвлечени хора замък натирили в тунелите на ГАЗА. Съдът в ХАГА и той като ООН са подкупени от ислямистите и обслужват мюсюлманските държави. Те трябва да бъдат закрити.
  • 9 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    2 1 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен

    Коментиран от #15, #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Към тоя който се е писал Историк

    0 3 Отговор
    Продължение на предния коментар. Тая планета Земя е на всички хора и никой няма право да гони човеци от собствената им земя и имоти. Същото са правели и безбожните комунисти! Анладън мъ дърт безбожен комуняга/ционисте???
  • 12 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ти си псевдоисторик":

    Футболната игра се играе на голове. България-Франция, петлите натискаха, по хубаво играха, но 90-тата минута Емил Костадинов вкара гол и играта свърши.България отиде на световното, а петлите останаха да плачат.Така и тук. Политиката е като футболната игра. Какво се е предвиждало не е важно. Днес Израел е единствената държава в анклава призната от ООН и земята е нейна. Палестинските племена или ще слушат или мигрират в останалите арабски държави.Това е реалността.
  • 13 Апел до Антъни Блинкън

    3 0 Отговор
    Господин, Блинкън,
    Вие сте Държавен секретар на най мощната държава в света. Комуникирате с ваши колеги на водещи силно-икономически държави. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет,Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. В заключение вземете пример от християнска ЕВРОПА, която приюти милиони мюсюлмани въпреки, че това е рисково начинание, но все пак бяха приютени. Време е Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите бъдат приютени в техните държави. Това е разумният изход по казуса.
  • 14 Антитрол

    3 0 Отговор
    "Какви кючеци и гюбеци мятаха когато хамас нападнаха беззащитни хора помните ли. Сега ще плащат и плачат още много"
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 жп гара Симитли

    3 0 Отговор
    Мислете с главите си не пишете глупости! За да има мир в региона, палестинците е наложително да мигрират в Египет, Турция и другите богати арабски държави. Европа как прие да мигрират милиони арабски мигранти?. Сега е ред на Катар, Кувейт, Саудитска Арабия, ОАЕ и т.н. да приемат палестинците в своите държави. Няма друго положение.
  • 17 Хммм

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри":

    Ти някога имал ли си пряк контакт с палестинци? Никой арабин, а още по- малко персиец, няма да ги защити. Те си ги познават най- добре, знаят защо не ги искат при себе си. Хамас и Ислямски джихад предизвикаха тази криза, но всички побързахте да го забравите. Точно както, на времето се възхищавахте на Бин Ладен и той ви гръмна кулите близнаци.
    А щом нещата стоят така, аз предпочитам евреите, а не ислямистите от Хамас.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Гражданин

    3 0 Отговор
    Извънредно: В "Овча купел" почерня от полиция, екшънът е страшен. Униформените се опитват да заловят множество мигранти, които са били забелязани в района
  • 20 Българка

    3 0 Отговор
    В столичният квартал "Овча купел" е пълно с полицаи. Причината са нелегални мигранти. За това сигнализира гражданин, който е излязъл да пуши на терасата си и е видял екшъна. "Буквално е черно от полиция, фрашкано е с народ. Има мигранти, пада страшна гоненица, по-добре хората да не излизат в квартала, казва
    притесненият гражданин.

    Не е ясно точно колко е и броят на мигрантите, но по думите му те са повече от 10.

    Коментиран от #22

  • 21 Мдааа

    3 0 Отговор
    Бежанци са се сбили в Центъра за мигранти в „Овча Купел” в София, екшънът бил страшен и има един пострадал. От МВР потвърдиха случая и допълниха, че ситуацията е овладяна. Полицейското присъствие в района е засилено. По първоначална информация в основата за пререканията е спор за жена. Очаквайте подробности.
  • 22 Хммм

    3 0 Отговор

    До коментар #20 от "Българка":

    Пратете Денков в Овча Купел да потуши напрежението и боя Това е началото, кой ще плаща на полицията.