Last news in Fakti

9 Март, 2024 10:11 1 888 12

Аржентина свика кризисен комитет заради множеството убийства в Росарио

  • аржентина-
  • росарио-
  • бежанци

Това е градът с най-висок процент убийства в страната

Аржентина свика кризисен комитет заради множеството убийства в Росарио - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Правителството на Аржентина свика кризисен комитет и ще включи военните в поддържането на реда в град Росарио поради нарастващия брой убийства.

„Министърът на сигурността Патриша Булрич реши да свика кризисен комитет за град Росарио, провинция Санта Фе, за да осигури по-ефективно разполагане на силите за предотвратяване на престъпността и контрол на реда в града“, се казва в изявление, публикувано на уебсайта на правителството.

Властите също казаха, че Булрич и губернаторът на Санта Фе Максимилиано Пуглиаро ще поискат от Министерството на отбраната да включи военните в операции по сигурността в Росарио.

Росарио е градът с най-висок процент на убийства в Аржентина. По данни за 2022 г. тази цифра е била 22 заболели на 100 хил. жители, което е почти 5 пъти повече от тази за страната като цяло. Високият процент на убийства в Росарио се дължи предимно на дейността на наркобандите.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Иго

    17 7 Отговор
    Този Милей, откачалка фашистка с пари и лъжи взе властта чрез младите подкупни хора , за обикновените хора пълни лишения и мизерия!! Жалко ,този малоумник полегна на американската деменция и унищожава държавата !! Ще му счупят главата , само ние търпим малоумната сглобка !!

    Коментиран от #3, #4, #8

  • 3 Факт

    8 13 Отговор

    До коментар #2 от "Иго":

    Атжентина тръгна срещу ВБ 80-те и почнаха да западат.Който е тръгнал срещу ВБ свършва зле. Наполеон, Кайзера, Хитлер княз Николай Ссср скоро и путин.Сащ са клоуни ВБ е силата. Не си играйте с Бритите свиррп народ са.
  • 4 Иго ли

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Иго":

    Ще търпиш, няма къде да ходиш. И на Корнелия синът и е в щатите.

    Коментиран от #7

  • 5 Има нещо гнило и там

    11 3 Отговор
    Тоя новият, да не се разхожда нощем с резачката?
  • 6 Запознат

    20 3 Отговор
    "По данни за 2022 г. тази цифра е била 22 заболели на 100 хил. жители"

    И каква е тази болест бе - американофилия ли се казва.

    Защо ли при предния президент който беше приятел на Русия нямаше убийства и като назначиха американската марионетка и почнаха убийства от "дейността на наркобандите". И в Аржентина няма ли полиция щом е само срещу наркобандите а намесват и армията - види ми се че почва гражданска война там ама не е политкоректно да го признаете и противниците на американската марионетка са "наркобанди".
  • 7 Избирател

    13 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иго ли":

    "И на Корнелия синът и е в щатите"

    И какво ме интересува че на Корнелия синът бил в щатите - те БСП са само на книга лява партия и са там просто да заемат мястото за да не се появи друга истински лява и да обират техните гласове. Станишев даже си е отявлена краварска марионетка каквито са ПП$ДБ. Всички съвременни евроатлантици и продажници са бивши комунисти от БКП и сътрудници на ДС и както преди ни продаваха на СССР сега ни продават на САЩ - никаква промяна и само смениха господарите.

    Тя Корнелка повече плюе по Радев даже и от ББ и от Киро така че тя си е ваша подлога - не можете заблуди никого.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Воля

    2 1 Отговор
    Всички страни трябва да взимат пример от Салвадор. От най-опасната страна в света се превърна в най-безопасната държава в Латинска Америка. Само за около 4 години. Салвадор избра отново своя Спасител - Салвадор, на изборите.
  • 10 Жа омра

    4 2 Отговор
    Опааа и там капитализма победи,даааа.
  • 11 Гриша Филипов

    7 0 Отговор
    22 заболели?Убити бе, убити.Пак преписвате без да си редактирате!

    Коментиран от #12

  • 12 катран

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гриша Филипов":

    Вече нищо не ме учудва..Сигурно тази новина била написана от ИИ...а нашите преписвачи се постарали да го редактират, но стана още по-зле..
Новини по държави: