Last news in Fakti

9 Март, 2024 16:07 911 14

Възстановяването на Газа ще струва поне 90 млрд. USD

  • абдел фатах ас сиси-
  • египет-
  • израел-
  • ивицата газа

Фатах ас-Сиси: Египет не може да предаде палестинския народ

Възстановяването на Газа ще струва поне 90 млрд. USD - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Възстановяването на ивицата Газа, разрушена в резултат на действията на израелските сили, ще изисква над 90 млрд. USD. „Ивицата Газа в момента е свидетел на голяма трагедия, хиляди хора са загинали и ще бъдат необходими похарчени повече от 90 млрд. USD за възстановяване на ивицата“, каза египетският президент Абдел Фатах ас-Сиси в реч излъчена от Al-Qahira Al - Телевизионен канал Ихбария.

Ал-Сиси посочи, че Египет „не може да предаде палестинския народ и ще направи всичко възможно, за да го защити и подкрепи“. В тази връзка египетският лидер отбеляза, че Кайро полага всички усилия „за постигане на прекратяване на огъня в Газа и предоставяне на хуманитарна помощ на населението на ивицата“. Според него, Египет е започнал да доставя помощи на жителите на анклава по въздух "поради трудностите, възникнали при транспортирането им по суша". В същото време ал-Сиси потвърди, че контролно-пропускателният пункт Рафах на границата със сектора е „отворен 24 часа в денонощието“ и египетските власти се опитват да се възползват максимално от неговите възможности.

Според президента конфликтът в Газа оказва негативно влияние върху страната и „е предизвикателство както за Египет, така и за целия регион“. „Ние преминаваме през кризи, но продължаваме да пазим границите на страната непокътнати както на юг, така и в други посоки“, подчерта Сиси. Той добави, че при всякакви условия "Египет ще остане фактор за стабилност и мир в региона".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бачкат

    9 8 Отговор
    Дядо Путлер да им прати един кораб с жито да варят
    Може и Иран да им инсталират катапулти на делтапланерите
  • 2 👏👏👏

    5 4 Отговор
    Е, нали други ще дават парите, не 🇺🇲
    Да има оборот в печатницата за $
  • 3 Българка

    9 12 Отговор
    Значи е време путинова Русия и съюзниците им от Иран ,Северна Корея, Хамас, Хисбула да събират милиардите за възстановяване на Газа. Справедливо е тези, които организираха, подпомагаха и осъществиха терористичния акт октомври 2023 г и с това предизвикаха отговора на Израел, сега да възстановяват Газа.

    Коментиран от #8

  • 4 Гост

    8 6 Отговор
    Който чупи - той да купи.

    Коментиран от #14

  • 5 ха ха

    7 3 Отговор
    Това е все едно да кажеш на пациент, че ще му възстановите рака срещу колосална сума. Газа няма да се възстанови. По-добре мислете нещо по-продукртивно.
    "И пазете палестинците!" - казал Борис III на смъртното си легло.
  • 6 циониска мъка

    9 3 Отговор
    Ционистите са открили ДМС кампания за набиране на средства за заселването на Газа от евреи. Приканват най-любезно данъкоплатците в ЕССР и САЩ да се приготвят за поредното стягане на колана!
  • 7 Исторически парк

    9 3 Отговор
    Да замразят еврейските активи, които са десетки трилиони и да платят с тях
  • 8 Българин

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ми тогава сащ да финансрат възстановяването на украйна задето организираха терористичния майдан

    Коментиран от #10

  • 9 Гост

    3 2 Отговор
    ОК...Египет и Хамас да възстановяват...
  • 10 Българка

    7 5 Отговор

    До коментар #8 от "Българин":

    Не може да се прави паралел между руската инвазия в Украя и ответната на терористичен акт война на Израел в Газа. Нима въоръжени украинци нахлуха на руска територия, клаха, изнасилваха, грабиха и отвличаха руснаци, че путиновите орди нахлуха в Украйна? И не ми пошете, че това е отговор за майдана. Украйна е независима от РФ държава и не е работа на Русия да се намесва във вътрешните работи на съседна държава

    Коментиран от #11

  • 11 Руснаков

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Българка":

    Недей така че ще ги обидиш...много са чувствителни на тази тема...
  • 12 Аз съм веган

    6 3 Отговор
    Никой не иска да даде толкова пари на циганите
  • 13 То е ясно !

    4 4 Отговор
    Ще платят жидовете с руските активи в Европа 😂 После Цар ВОВА ще ги затрие от лицето на земята.
  • 14 стоян

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    До 4 ком - това го кажи на орките дето бомбардират Украйна